LETTELE – Op zaterdag 1 december werd in alle vroegte met vele handen van de vrijwilligers de loop voorbereid. Langzaam druppelden de lopers binnen; bekende en onbekende gezichten, jong en oud trokken de hardloopschoenen aan om aan de start te staan van de Oostermaetloop.Om 12.30 uur werd door de Pieten de eerste loop gestart. Veel kinderen namen deel aan de 1 en de 2 km. Sommige kinderen hadden zelfs al een handbal- of voetbalwedstrijd in de benen.

Bij de 5 en de 10 km waren veel individuele lopers, maar ook opvallend veel lopers vanuit atletiekverenigingen of andere loopgroepen. Zo was er ook een groep lopers vanuit het Asielzoekerscentrum te Schalkhaar aanwezig. Mooi dat ook zij de Oostermaet leren kennen.

De organisatie wil de vele lopers, vrijwilligers, supporters, sponsoren en het dorp Lettele bedanken voor ieders bijdrage aan de Oostermaetloop. Met 511 lopers, prachtig weer, vele positieve reacties en de goede sfeer kijkt de organisatie met een goed gevoel terug op de derde editie van de Oostermaetloop.

Vorig artikelColumn Erik Langs de Lijn: Verkopen
Volgend artikelFia Smits: werkt met met liefde bij de voedselbank