DEVENTER – Deze week is de kerststal van de Broederenkerk in Deventer klaar om de vele bezoekers weer te verwelkomen. Ruim 4 weken lang zijn 20 vrijwilligers in de weer geweest om er ook dit jaar iets moois van te maken.

Hoewel het kerstverhaal hetzelfde blijft zijn er  elk jaar nieuwe taferelen te bewonderen. Wat direct opvalt zijn dit keer de vele grote decorstukken die als achtergrond zijn gemaakt. Ook is het dorpje Nazareth uitgebreid met een smederij en pottenbakker. De Afrikaanse beeldengroep van de voormalige Vianneykerk is nu in een geheel Afrikaans landschap geplaatst.

De vele bezoekers kunnen dit jaar even bijkomen in de Karavanserai, de binnenplaats van de herberg. Wat  elk jaar blijft is het interactieve van het hele verhaal, bezoekers kunnen tal van zaken zelf in werking zetten wat met name kinderen erg aanspreekt. Niet voor niets zijn er nu al vele schoolklassen die op afspraak buiten de openingstijden om een kijkje nemen in de kerk die voor de helft is vrijgemaakt voor dit kerstproject. De kerststal is te bezichtigen van vrijdag 14 december tot en met zondag 6 januari, dagelijks van 11.00 tot 16.00 uur. Op 1e en 2e Kerstdag is de kerk geopend van 13.30 uur tot 16.00 uur en op Nieuwjaarsdag is de kerststal gesloten. 

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelAfsluitspektakel Deventer 1250 gaat niet door