DEVENTER – De politie heeft zondagnacht, na een achtervolging over de A1 tussen de Duitse grens en Deventer, in Apeldoorn een automobilist aangehouden. De verdachte reed in Duitsland in een gestolen auto toen hij werd ontdekt door de Duitse politie.

De Duitse politie gaf een stopteken, maar dat negeerde de verdachte. In plaats daarvan ging hij er op hoge snelheid vandoor. De achtervolging, waarbij meerdere auto’s van zowel Nederlandse als Duitse politie betrokken was, leidde onder meer over de A1 richting Apeldoorn. 

In Apeldoorn kon de auto uiteindelijk tot stoppen worden gedwongen en kon de verdachte worden aangehouden. Er is bij de achtervolging en de aanhouding niemand gewond geraakt.

Vorig artikelTreinen tussen Apeldoorn en Deventer rijden weer
Volgend artikelWoning beschadigd na mogelijk explosie