DEVENTER – VoorleesExpress is een project waarbij vrijwilligers een half jaar lang wekelijks voorlezen bij gezinnen met kinderen van 2 t/m 8 jaar. De nadruk ligt op leesbevordering en taalstimulering.  In Deventer voert de Bibliotheek de VoorleesExpress uit en de organisatie is op zoek naar enthousiaste voorlezers en coördinatoren voor het nieuwe voorleesseizoen dat start in februari 2019.
 
Aan de slag als voorlezer
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een gezin met kinderen tussen de 2 en 8 jaar. Twintig keer komt de voorlezer wekelijks bij het gezin thuis, op een vaste avond en een vaste tijd. Daarin wordt de voorlezer begeleid door een coördinator. Ook krijgen voorlezers een training in (interactief) voorlezen en het uitzoeken van goede materialen. Een voorlezer van de VoorleesExpress is 18 jaar of ouder, heeft een passie voor (voor)lezen en affiniteit met kinderen.
 
Aan de slag als coördinator
Een coördinator begeleidt voorlezers en hun gezinnen. Samen met hen zoekt de coördinator naar manieren om het voorlezen een blijvende plek te geven in het gezin. De coördinator organiseert voorlezersbijeenkomsten en brengt met de voorlezer drie keer een bezoek aan het gezin. Zij worden getraind en begeleid door de projectleiding.
 
Meer informatie is te vinden op voorleesexpress.nl/locatie/deventer   Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via voorleesexpress@bibliotheekdeventer.nl 

Vorig artikelLeerlingen maken alternatieve kerstbomen op Zone.college Twello
Volgend artikelMeer dan 150 hardrijders op de bon in Deventer