DEVENTER – Vuurwerk is mooi en spannend en het hoort voor veel mensen bij oud en nieuw. Maar de rommel die er van komt geeft de buurt, soms maanden later nog, een verwaarloosde indruk. Bovendien ligt er vaak nog gevaarlijk – niet ontploft – vuurwerk tussen de rommel. Maar daar kunnen we zelf iets aan doen – samen met de Deventer Schoon Familie.

Op dinsdag 1 januari 2019 kan iedereen zijn vuurwerkresten naar tien verschillende inzamelplekken brengen in de gemeente. ‘Van 12.00 tot 15.00 uur staan daar bewoners en medewerkers van de Deventer Schoon Familie en Cambio om het vuurwerkafval in ontvangst te nemen’, vertelt Renate Sluiseman van de Deventer Schoon Familie. ‘Wij maken er een gezellig moment van. Natuurlijk zorgen we voor een warme ontvangst, met koffie, thee en – door onze eigen Cambio-Keuken gemaakte – verse soep. Als je lid bent van de DSF krijg je cambi’s, maar ook als je dat niet bent, kun je gewoon je afval komen inleveren.’

Koeriertjes

Natuurlijk rijdt Cambio ook ‘gewoon’ koeriertjes’ (vuurwerkresten die bij elkaar zijn geveegd en verzameld in een of meer zakken worden aan huis opgehaald). Renate: ‘Mensen kunnen ons op 1 januari al bellen, ook van 12.00 tot 15.00 uur. Vanaf 2 januari komen we de vuurwerkresten dan gratis aan huis ophalen. Ook daar geldt: ben je lid van de DSF dan krijg je cambi’s, maar ook bij niet-leden komen we gewoon langs.’

Opgeruimd beginnen

‘Natuurlijk hopen we op grote drukte bij de inzamelplekken’, lacht Renate. ‘Het is een gezellig moment om buurtgenoten een goed 2019 te wensen en het belangrijkste is dat we al heel veel vuurwerkafval in de eerste uren van het nieuwe jaar opruimen!’

Wilt u weten waar de inzamelplekken te vinden zijn? Kijk dan op www.deventerschoonfamilie.nl

Vorig artikelWeekend weerbericht
Volgend artikelSoepcafé bij de Diepenveense Veldkeuken