OKKENBROEK – De datum waarop het pinnen in de buurtbus wordt ingevoerd is 17 februari 2019. Dit is ook de ingangsdatum van de nieuwe dienstregeling. Zoals gemeld kan er vanaf die datum niet meer contant betaald worden.

Nieuwe kaartjes op de buurtbus.
Tegelijk met de nieuwe dienstregeling worden er nieuwe kaartjes ingevoerd. De tarieven worden dan enigszins aangepast. Er komt een kaartje voor een lange rit (3,00 euro), en een korte rit (2,00 euro). Het gereduceerd tarief voor 65+ vervalt; er komt wel een kinderkaartje (1,00 euro). Naast de kaartjes voor een enkele rit komt er een strippenkaart (25 strippen voor 17,50 euro). Een lange rit kost 3 strippen (2,10 euro), een korte 2 strippen (1,40 euro). Na invoering van de nieuwe kaartjes blijven de oude nog 3 maand geldig.

Dienstregeling.
De nieuwe dienstregeling gaat in op 17 februari 2019. Tot die datum loopt de huidige dienstregeling door.
Het is vanaf 11-12-17 mogelijk om met de OV-chipkaart te reizen/betalen. U betaalt dan 15,6 cent per gereisde kilometer, plus een instaptarief van 89 cent. Als u veel reist kan ‘t zinvol zijn om op de site van Syntus te kijken naar abonnementen. 
Het huidige kaartje blijft daarnaast voorlopig verkrijgbaar.

Contactpersoon: Paul Disselhorst
tel.: 0570 551790 e-mail: pjm.disselhorst@kpnplanet.nl