Van Gogh lantaarnpaal verlicht Deventer
Filmklassieker Schindler’s List eenmalig bij VUE Deventer
9 januari 2019
Opleidingsevent op 18 januari in het Deventer Ziekenhuis
9 januari 2019

DEVENTER – Vanaf woensdag 09 januari verlicht een lantaarnpaal in de Vincent van Goghstraat in Deventer dit briefcitaat van Vincent van Gogh: Het lucht wel eens op als men merkt dat men zich vergist heeft – al moet men dan van voren af aan beginnen. Tot 18 februari 2019 worden briefcitaten van Van Gogh geprojecteerd onder lantaarnpalen in 24 verschillende Van Goghstraten door het hele land, waaronder de Van Goghstraat in Deventer. Dit is een onderdeel van de Van Gogh belicht-campagne, ontwikkeld door het Van Gogh Museum die de beroemde brieven van Van Gogh in de schijnwerpers zet. Axel Rüger (directeur Van Gogh Museum): ‘Van Gogh was niet alleen een kunstenaar, maar ook een groot (brief)schrijver. Er is enorm veel interesse in zijn brieven, dus wij gaan ze voor een groot publiek toegankelijk maken. Via een landelijke campagne, een website en een podcastserie kan het Nederlands publiek de brieven zich echt eigen maken en Vincent nog beter leren kennen.’

Comments are closed.

error: Content is protected !!