Door Erik van Luttikhuizen Drtv Sport
Go Ahead Eagles heeft 39 punten behaald uit 19 duels zover in de eerste divisie. Acht punten meer als de tegenstander van zondag. In  de heenronde won Go Ahead Eagles met 3-0 van Roda, een ietwat geflatteerde overwinning halverwege oktober. Lang stond het 0-0 totdat invaller Paco van Moorsel laat in het duel de 1-0 op het bord zette. Toen moesten de ‘Koempels’ uit hun verdedigende stellingen en kreeg Kowet de ruimte. Nogmaals Van Moorsel en Verheijdt bepaalden destijds de eindstand, in de laatste 10 minuten, op 3-0. (zie foto van Henny Meijerink)

KUNSTGRAS
In de winterstop kon de selectie van trainer John Stegeman, onder goede omstandigheden in Turkije, toewerken naar de tweede seizoenshelft. Het oefenduel voor het hoofdteam in Turkije werd met 2-0 gewonnen. Tegenstander was de miljoenenploeg Kayserispor met oud-Eagles Deniz Türüç in de gelederen. Afgelopen week heeft het, eenmaal terug in Nederland, veel getraind op kunstgras. In Kerkrade ligt namelijk ook een plastic ondergrond als speelveld.

RODA JC
Roda JC verloor zijn laatste competitie-wedstrijd voor de winterstop bij Jong Ajax,  een  week ervoor versloeg het in eigen stadion wel het Volendam van Hans de Koning. In de winterstop speelde Roda een oefenduel tegen eerste klasser ‘Lierse Kempenzonen’ die het met 2-0 wist te winnen.

Ondertussen staat Roda achtste in de rangschikking en maakt de ploeg van Robert Molenaar een wisselvallig seizoen door. Een seizoen ook gekenmerkt door vele blessures waardoor maar liefst negen jeugdspelers hun debuut al hebben mogen maken in het geel-zwart. Molenaar kijkt uit naar een meer stabielere tweede helft van de competitie waarbij een plek bij de top vijf als doel wordt gesteld.

ROBERT MOLENAAR
Roda trainer Molenaar sprak zijn visie uit op de clubwebsite: “Vooral in aanvallend opzicht willen we vaker onze stempel drukken, al is duidelijk dat we vanuit de counter wel degelijk onze kwaliteiten hebben.” Hij voegde toe: “Ook zondag zullen we daar gebruik van proberen te maken. Maar we willen ook brutaal zijn door Go Ahead snel bij de strot te pakken zodat ze niet aan voetballen toekomen. “

BASISELFTAL
Zondag zal Eagles trainer Stegeman waarschijnlijk kiezen voor dezelfde elf als begonnen tegen Kayserispor. Dat betekend dat Jeff Stans zijn plek op het middenveld moet inleveren aan Paco van Moorsel. Daarnaast zal Pieter Langedijk op zijn vertrouwde linksbuitenplek kunnen starten ten koste van Orhan Džepar. De vermoedelijke elf op een rij: Verhulst, Baas, Veldmate, Bosz en Lelieveld. Bakx, Van Moorsel en Van der Venne. Voorin Langedijk, Verheijdt en Navratil.

DEGRADATIE
Als ik aan Kerkrade denk, denk ik aan het verlies halverwege februari 2017. In een duel waarin de Deventer ploeg heer en meester was, zetten de creatieve belhamel Daniël Crowley voor vanaf de achterlijn. De bal passeerde de verdedigers én de doelman en belandde bij de tweede paal waar Hendriks vrij stond. De ongelukkige spits had een zee aan ruimte en tijd. Juist dat laatste brak hem op; het oogde als twijfel tussen aannemen en inschieten met als gevolg dat de bal van zijn voet schoot en langs de verkeerde kant van de paal hobbelde. De Eagles verliezen, volledig tegen de verhouding in, met 1-0 en Roda passeerde de ploeg uit Deventer op de ranglijst. Mogelijk dé klap richting de uiteindelijke degradatie destijds…

SPORT LIVE
Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of live vanaf de site via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)