DEVENTER – Het Deventer Ziekenhuis organiseert vrijdagmiddag 18 januari een Opleidingsevent voor (aanstaande) schoolverlaters. Ze krijgen een uitgelezen kans om zelf te ontdekken hoe leuk werken in een ziekenhuis is. Onderweg maken ze bovendien kennis met nieuwe ontwikkelingen als virtual reality in de zorg.
Het Opleidingsevent is bestemd voor alle scholieren van vmbo, mbo, havo en vwo. Ruim zestig medewerkers van het Deventer Ziekenhuis staan op 18 januari voor ze klaar om ze uit eerste hand te vertellen wat hun werk precies inhoudt. Daaronder verpleegkundigen, maar ook een fysiotherapeut, een klinisch chemisch laborant, een managementassistent, ICT’ers en een multimediadesigner.


‘Vraag het de prof’
Het Opleidingsevent vindt plaats in de centrale hal van het ziekenhuis. En op de eerste verdieping, in en rond het personeelsrestaurant. Bezoekers vinden daar diverse stands van onder meer Saxion en Aventus, maar ook van het Teaching Hospital Deventer en de afdeling
P&O van het Deventer Ziekenhuis. Er is zo volop informatie te vinden over opleidingen en carrières in de zorg. In het programmaonderdeel ‘Vraag het de prof’ kunnen scholieren vragen stellen aan ziekenhuismedewerkers. En ontdekken of wat of wel of niet bij ze past. Verschillende afdelingen van het ziekenhuis presenteren zich. Van verpleegafdelingen en he reanimatieteam
tot de apotheek en het laboratorium.


VR en Innovation lab
Er is vrijdag ook een bijzondere OK-film te bekijken met Virtual Reality brillen. En het ziekenhuis introduceert dit jaar een Innovation lab, waar de jeugd wordt uitgedaagd om mee te denken over innovatieve oplossingen in de zorg. Met een prijsvraag kunnen ze bovendien een exclusieve privérondleiding winnen in het OK-complex van het Deventer Ziekenhuis.
Het opleidingsevent trok bij de vorige editie in 2017 ruim 700 bezoekers. Het Deventer Ziekenhuis hoopt aanstaande vrijdag minstens zoveel leerlingen en hun ouders te kunnen verwelkomen.

De Opleidingsmarkt van het Deventer Ziekenhuis is op 18 januari 2019 van 15.00 – 17.30 uur.