Als beloofd een terugblik op de eerste seizoenshelft van Go Ahead Eagles.
Coach John Stegeman krijgt een ruime voldoende, een 7,5. Zijn bevlogenheid, fanatisme en directheid zorgen voor duidelijkheid, rust en een realistisch verwachtingspatroon. Een ambiance waar de spelers zich duidelijk prettig in voelen. Het elftal start boven verwachting, maakt ook een dip mee waar het ietwat fortuinlijk uitkomt en leek, vlak voor de winterstop, de oude vorm weer herontdekt te hebben. 

Verhulst is onbetwist eerste doelman die ook punten pakt. Af en toe stuift er wel een vuurpijl door het doelgebied die hij had moeten hebben, maar 1 op 1 lijkt Verhulst (7) een beetje op Jongbloed. Baas is een zelfbewuste, hardwerkende back met veel vroege voorzetten die dikwijls voor veel gevaar zorgen. Deze speelstijl is moeilijk te verdedigen, zodat de backs een belangrijke maar vermoeiende rol spelen is het geheel. Vandaar dat na 80 minuten wedstrijd de ballen ook wel eens een andere kant op vliegen. Baas krijgt een 6,5. Lelieveld (7) is een talent, gedreven en technisch goed onderlegd. De enige huurling in het elftal, maar met een goed sociaal karakter. Hij kan bij Vitesse wel eens belangrijk gaan worden in de toekomst.

Bosz (6,5) wordt dikwijls bewierookt, zijn fluwelen pass en intelligentie kunnen echter ook tegen hem gaan werken. Hij gaat namelijk soms mee in het niveau van de tegenstander en, echt onder druk, ook dikwijls in paniek. Veldmate (7) lijkt dat nooit te hebben. Altijd rustig kiezen voor de veilige weg, stevig in de duels en dé aanvoerder van het elftal. Zou met corners beter positie moeten kiezen om vaker te kunnen scoren. 

Bliek (6) is een sympathieke hardwerkende nuttige kracht die moet oppassen dat hij niet de ideale nummer 12 gaat worden. Staat zijn mannetje op de backplaats in het centrum maar is ook inzetbaar als stormram. Jeff Stans is een twijfelgeval in het elftal. Speelt in een rol die hij niet kende tot aan de voorbereiding. Stegeman ‘hijgt’ ook vaak in zijn nek, maar beseft wel dat het voor Stans niet eenvoudig is. Alhoewel menig fan juist Overgoor in die rol heeft zien floreren in het verleden, blijft de coach bij zijn beslissing. Stans (5) is zonder de bal erg sterk en beslissend. Echter als het team de bal wel heeft, zie je de zwakte van de ijverige middenvelder. Istvan Bakx is essentieel op het middenveld, hij vormt een hardwerkende tandem met Richard van der Venne, evenals voorheen bij FC Oss. Bakx (7,5) is creatief, attent en loert als een leeuw op zijn prooi. Van der Venne (6,5) kende een bliksemstart, maar zakte wat weg, scoort minder en wordt dikwijls afgelost door Paco van Moorsel (5,5) die zelf zal groeien als hij een basisplek krijgt. Uitgeprobeerd voorin, maar daar haalt de coach niet het beste uit Van Moorsel. Dit geldt ook voor Orhan Džepar (5) die geen linksbuiten is en dit ook niet zal worden. Jaroslav Navratil (7) is in potentie de allerbeste maar zakte ook weg, in fases zelfs ‘onzichtbaar’. Tenslotte centrumspits Verheydt (5,5) die als voetballer beperkt is, maar fysiek van groot belang. Hardwerkend, maar dikwijls positioneel voor de goal te zwak.

Vorig artikelVan goede voornemens naar blijvend resultaat!
Volgend artikelWeerbericht woensdag door Erwin Hoogenboom