DEVENTER – Halverwege 2019 komt er ruimte in het stadhuis voor tentoonstellingen en andere initiatieven over duurzaamheid. De stadsetalage, een tentoonstellingsruimte op de begane grond aan het Grote Kerkhof, komt hiervoor beschikbaar. Organisaties en instellingen die interesse hebben, kunnen zich melden bij de gemeente.

Wethouder Carlo Verhaar: “Wij bieden een plek voor informatie en advies waarbij exposities van maximaal een half jaar elkaar afwisselen. Het kan over uiteenlopende onderwerpen gaan, zoals ‘Hoe maak ik mijn woning gasloos?’ of ‘Hoe zorgen we ervoor dat onze buurt in warme zomers aangenaam koel blijft?’ Ik ben benieuwd naar de initiatieven.”

Gratis ruimte

De inhoudelijke invulling moet komen van bedrijven of instellingen; de gemeente stelt de ruimte gratis ter beschikking en zorgt voor verwarming en schoonmaak. Daarnaast is de stadsetalage het visitekaartje van de gemeente en dat vraagt om kwaliteit. Tenslotte moet de inhoud informatief, motiverend en uitnodigend zijn en maatschappelijke meerwaarde hebben.

Communicatie

De gemeente zorgt voor de coördinatie en helpt bij de communicatie over exposities. Mogelijke initiatiefnemers worden door de gemeente aangeschreven. Heeft u een goed idee? U kunt zich melden bij duurzaamheidscentrum@deventer.nl.

De gemeenteraad heeft voor deze collegeperiode € 25.000 per jaar beschikbaar gesteld voor het duurzaamheidscentrum.

Vorig artikelVoordragen Koninklijke onderscheiding in Deventer
Volgend artikelBathmen te paard wordt evenement met topsport