Wij werken met een team van ruim 40 specialisten en geven maatwerktrainingen op het gebied van talen zoal Engels en Duits en diverse Microsoft trainingen met onder andere Sharepoint en Excel. En, zoals je van een moderne opleider mag verwachten, zijn wij ook volop bezig met digitaal leren, oftewel e-learning.

Vanuit ons prachtige, historische pand aan de Keizerstraat in Deventer geven we inmiddels trainingen door heel Nederland. “Wij zijn echte samenwerkers en er kan veel bij OCD, héél veel”, grapt Micha te Wieske. Samen met onze klanten, medewerkers en kandidaten zoeken wij iedere dag naar manieren om de training zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

In ons personeelsbestand vind je naast trainers, vooral projectregisseurs. We hebben heel bewust gekozen voor deze term omdat wij niet onszelf maar de trainers en de kandidaten zien als de basis van een goede training. Wij regisseren het geheel van A tot Z, zodat in ieder het beste naar boven kan komen.

Een goede training bestaat niet alleen uit de beste lesstof, de beste trainer, de beste voorbereiding en inzet van de kandidaat; een goede training bestaat uit de beste combinatie van al deze elementen! Daar houden onze projectregisseurs zich dagelijks mee bezig.   

Ook in de randvoorwaarden kan er veel. Sterker nog, bijna alles. Zo reed ik zelf een paar weken geleden nog ruim 500 kilometer op één dag om voor een spoedopdracht het trainingsmateriaal naar drie locaties door heel Nederland te brengen. Ontzorgen, dat zit in ons DNA.  

Iedereen is druk tegenwoordig. Dat is nu eenmaal zo, maar een vreemde taal leer je niet van de één op de andere dag. Dat kost tijd. Deze tijd moet je dan wel optimaal benutten. Om die reden werkt er ook een onderwijskundige bij OCD. Zij kan de juiste balans brengen tussen inzet en rendement. Een echte aanwinst.

We zijn gek op ons vak en werken dagelijks met liefde aan het verbeteren van de kennis van onze kandidaten. Het is dan extra mooi om te zien dat zowel werkgevers als overheid het nut van een leven lang leren inzien. Er zijn veel regelingen beschikbaar voor het stimuleren van de ontwikkeling van medewerkers, zoals de Tel mee met Taal subsidie, sectorplannen of ESF subsidie voor duurzame inzetbaarheid. Hiervoor hebben wij een subsidieadviseur aangetrokken. Veel klanten weten niet waar ze recht op hebben of gebruik van kunnen maken. Voor hen verzorgen wij de subsidie van aanvraag tot afronding.

Wederom met een gulle lach sluit Micha af; “Ik zeg toch; er kan veel bij OCD Opleidingen, héél veel! Vraag maar eens een gratis intake aan dan kun je het zelf ervaren.”      

Vorig artikelNa 40 jaar verdwijnt elektra huisje St. Jozefziekenhuis
Volgend artikelZingend het nieuwe jaar in bij Viva la Musica