DEVENTER – Misschien wel de bekendste fotograaf van Deventer, Alex Schokker, is weer thuis. Vorig jaar oktober werd hij met spoed overgebracht naar het Deventer Ziekenhuis, waar hij ternauwernood een zware longontsteking en veel complicaties overleefde, en zich terugvocht, waardoor hij afgelopen week weer naar huis mocht.

Alex is een bekende bij het Deventer publiek. Waar nieuws is, is Alex. Vele berichten in de diverse media werden de afgelopen jaren voorzien van een foto van Alex. Liefde voor het fotograferen, dat is wat hem typeert.

Vorige week zocht onze redactie Alex op in het st. Jozefverpleeghuis. “Ik ben veel kwijt, maar gelukkig heb ik het overleefd. De medewerkers op de intensive care heb ik bedankt voor hun goede zorgen”, vertelt Alex geëmotioneerd. Zijn vrouw Joke, die hem ieder dag bezoekt, vertelt hetgeen Alex niet heeft meegekregen, doordat hij in coma heeft gelegen. “Hele heftige maanden zijn het geweest, waarbij we al 2 keer afscheid hebben moeten nemen van Alex omdat het zo kritiek was. Gelukkig is Alex strijdlustig en heeft hij deze zware periode overleefd”, vertelt Joke. Gelukkig is hij weer thuis, maar hij zal nog lang moeten revalideren om weer de oude te worden.

Artsen gaven aan dat lopen niet meer zou lukken. Door de juiste begeleiding en inzet van de medewerkers in het st. Jozefverpleeghuis, kan hij weer staan en zelfs een paar meter lopen. Door fysiotherapie zal dit stapje voor stapje meer worden.

Voorheen kreeg de redactie van het Deventer Nieuws vrijwel iedere week een bezoekje van Alex met zijn laatste nieuwsberichten en foto’s. Sinds 2 weken ontvangen zij gelukkig weer korte verhalen met foto’s van Alex en hopen deze te mogen blijven ontvangen.

Alex, namens alle medewerkers van het Deventer Nieuws veel sterkte in de laatste herstelperiode.

Fijn dat je weer thuis bent!

Vorig artikelMcDonald´s Deventer A1 en de Scheg organiseren voorleesmiddag
Volgend artikelCode geel voor Overijssel