DEVENTER – Vince Gino Dekker mag zich speler van Go Ahead Eagles noemen, hij tekende vandaag een contract in Deventer tot het einde van het seizoen met een optie tot nog een seizoen, zo meldt Drtv. Dekker speelde voor de winterstop bij Jong AZ, waar hij onlangs zijn contract liet ontbinden.

De uit Ermelo afkomstige Dekker doorliep van 2003 tot 2016 de jeugdopleiding van Ajax. Op 12 augustus 2016 debuteerde hij voor Jong Ajax in het betaalde voetbal tegen Almere City FC, waarna hij op 26 september 2016 ook voor zijn eerste doelpunten als profvoetballer tekende. Enkele weken later liep Dekker een zware knieblessure op, die hem anderhalf jaar aan de kant hield.

Afgelopen zomer maakte Dekker de overstap naar AZ, waar hij zich voor de winterstop bij Jong AZ onderscheidde met één doelpunt en vijf assists. Toch koos hij er eind december voor om zijn tot 2020 doorlopende contract bij de Alkmaarders te laten ontbinden. “Misschien ben ik wel een beetje ongeduldig, maar ik vond niet dat ik helemaal beloond werd voor de ontwikkeling die ik de afgelopen maanden heb doorgemaakt”, verklaart Dekker.

De linksbuiten verkoos een overstap naar Deventer boven clubs uit binnen- en buitenland, ook op het hoogste niveau. “Grote vraag was of ik bij die andere clubs veel aan spelen toe zou komen. Het afgelopen half jaar heb ik ervaren dat het zó fijn is om weer wekelijks op het veld te staan. Ik denk dat ik bij Go Ahead Eagles de meest reële kans op speeltijd heb, al besef ik natuurlijk dat ik daar hard voor moet knokken. Bovendien was trainer John Stegeman heel duidelijk over de manier waarop hij wil spelen. Daarnaast is Go Ahead Eagles gewoon een fantastische club waar ik voor veel publiek kan voetballen. Regelmatig hoor ik verhalen van enkele Eagles-supporters uit Ermelo en ik weet daardoor hoe ontzettend het voetbal leeft in Deventer.”

Technisch manager Paul Bosvelt ziet in Vince Gino Dekker een welkome versterking van de selectie: “Hij is een technisch vaardige buitenspeler met een goede voorzet. Bovendien beschikt hij over een individuele actie waarmee hij voor dreiging voor het doel kan zorgen. Hij heeft niet voor niets de hele jeugdopleiding van Ajax doorlopen en we hopen dat hij als jonge, talentvolle speler extra creativiteit toevoegt aan onze selectie. Go Ahead Eagles biedt hem in ieder geval een mooie kans om zich te manifesteren.”

Gino Dekker gaat bij Go Ahead Eagles met rugnummer 34 spelen, ter ere van zijn oud ploeggenoot en goeie vriend Abdelhak Nouri.

Vorig artikelWeerbericht donderdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelMeldpunt Discriminatie Deventer en COC Deventer reageren op Nashville verklaring