DEVENTER – De bloeddruk is een duidelijke graadmeter om te checken hoe gezond het lichaam is. Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen organiseert daarom iedere eerste woensdag van de maand gratis bloeddrukmetingen. Woensdag 6 februari is men tussen 10.00 en 15.00 uur van harte welkom bij Vegro in Deventer, gevestigd aan de Karel de Groteplein 18. Een afspraak maken is niet nodig.

Bij iedere hartslag wordt er bloed vanuit het hart door het lichaam gepompt. De bloeddrukis de druk die het bloed hierbij op de bloedvaten uitoefent. Deze bloeddruk is bij iedereen en op elk moment van de dag anders. De bloeddruk kan een hoop vertellen over de conditie waarin men verkeert. Het is daarom van belang de bloeddruk regelmatig te controleren.

Er zijn hier diverse hulpmiddelen voor verkrijgbaar, zoals een bloeddruk- of vetmeter, om ook regelmatig zélf de gezondheid te checken. De medewerkers kunnen geen medisch advies aan de meting verbinden. Bij afwijkende waarden kan contact opgenomen worden met een huisarts. Kijk voor meer informatie op vegro.nl of bel gratis naar 0800 – 2 88 77 66.

Vorig artikelCV Deurzakkers zet Gerard van Brussel in het zonnetje
Volgend artikelÖzcan Akyol wint prijs voor radioprogramma ‘Onze man in Deventer’