DEVENTER – Veteranen Deventer start op 15 januari “Stichting Veteranen Deventer” om zo nog meer te kunnen betekenen voor de veteranen en hun thuisfront van de gemeente Deventer. Iets waar de bestuursleden al erg lang naar uitkijken. Veteranen Deventer faciliteert nu sinds afgelopen mei 2018 op elke derde dinsdag van de maand een Veteranencafé in café de Heeren op de Brink. In november 2018 won Veteranen Deventer nog de prestigieuze vrijwilligersprijs voor ‘Nieuwkomer van het Jaar 2018’.

IGK
‘’We willen deze dag natuurlijk heel speciaal maken’’, vertelt Niels van Bockel secretaris van Stichting Veteranen Deventer. ‘’We hebben niemand minder dan de Inspecteur Generaal Krijgsmacht gevraagd om bij het tekenen van de akte aanwezig te zijn. We hebben hem gevraagd om hoofdgast en getuige te zijn en we hopen dat hij tevens de ‘beschermheer’ van de stichting wil worden. Dat zouden we echt een enorme eer vinden’’.
De Inspecteur Generaal Krijgsmacht (Hans van Griensven) is een generaal die bij eventuele problemen tussen (oud) Defensie personeel en Defensie bemiddeld. Maar ook het thuisfront kan een beroep op de generaal doen. Hij adviseert tevens de minister van Defensie en is Inspecteur der Veteranen en Inspecteur der Reservisten. De IGK zal ook op deze avond een presentatie geven wat betreft zijn werkzaamheden bij Defensie.

Bijzondere gasten
Omdat op deze gelegenheid speciaal notaris Smalbraak uit Deventer naar het Veteranencafé komt om de akte voor de stichting te overleggen, hebben de bestuursleden uit heel de ‘Veteranen wereld’ bijzondere gasten uitgenodigd. ‘’We vinden dit zo bijzonder, dat we dit heel graag met zo veel mogelijk mensen willen delen’’. Het speerpunt voor de Veteranen zal dan ook de IGK zijn. Maar ook zijn o.a. het Veteraneninstituut, Onbekende Helden en diverse ondernemers aanwezig. ‘’Ook mag de burgemeester Ron König daar natuurlijk niet bij ontbreken. Tevens zal er een contract met café de Heeren worden ondertekend, waar wij ons Veteranencafé eens per maand mogen organiseren’’, aldus de voorzitter Ron Vloedgraven.

Vrienden van Stichting Veteranen Deventer
Ook wordt direct tijdens het ondertekenen van de akte voor Stichting Veteranen Deventer de ‘Vrienden van Stichting Veteranen Deventer (SVD) gestart. ‘’Dit initiatief gaan we direct starten om op een speelse en leuke samenwerkende manier donoren te vinden. Als een stichting gestart wordt zijn inkomsten erg belangrijk. ‘’Omdat wij ons graag inzetten voor de veteranen en hun thuisfront van de gemeente Deventer en iets extra’s willen en kunnen doen voor hen, hebben we sponsors nodig. Niet voor ons, maar voor de veteranen en hun naasten. We proberen ook het midden- en kleinbedrijf (MKB) en de veteranen elkaar te laten versterken. Dus niet alleen een persoon maar ook een (klein) bedrijf kan zich straks als vriend inzetten voor onze stichting’’.
‘’Een ‘vriend’ (persoon of bedrijf) kan zich aanmelden bij mij, een pakket kiezen via onze website www.veteranendeventer.nl/Vrienden-van-SVD/ en hij of zij kan direct zien wat diegene van ons kan verwachten en wat diegene ervoor terug krijgt. Wij zorgen op onze beurt voor bijvoorbeeld meer klandizie en/of meer mond-op-mond reclame’’, aldus Wouter Kleinbussink (bestuurslid PR/Sponsoring).

Iedereen is welkom bij dit evenement op 15 januari 2019.
Café de Heeren, Brink 72 te Deventer, 19:30 uur

Vorig artikelKlaverjassen in Lettele in de Huskamer
Volgend artikelFilmklassieker Schindler’s List eenmalig bij VUE Deventer