DEVENTER – Wie zijn die vergeten Nederlanders? En wat gebeurt er met hun klacht? Tijdens het debat ‘Over de kloof: tussen burger en de politiek onderzoekt Vondst waar de oplossingen liggen, samen met onder andere de Deventer overlevers, Lodewijk Asscher en journalist Dick Wittenberg.

Voor de Gele Hesjes waren er de Deventer Overlevers. Hun aanklacht in het AD tegen de politiek ging viral. De Overlevers voelen zich de vergeten groep. Nét boven het minimum, hebben ze geen recht op toeslagen. Maar geld opzij leggen voor de oude dag, zit er ondanks hun arbeidsverleden ook niet in. Het leverde hen een gesprek met Lodewijk Asscher op, en een uitnodiging voor een bezoek in Den Haag.

Dit gesprek zet Vondst voort, maar nu kan iedereen deelnemen. In samenwerking met de Overlevers organiseert Vondst een debat in de Deventer Schouwburg. Daarbij schuiven onder andere Lodewijk Asscher (PvdA) en journalist Dick Wittenberg (correspondent ‘Wereldverbeteraars’ bij de Correspondent) aan. Wat is nu die kloof tussen burger en politiek? Wat zijn concrete oplossingen? En wat moet de goedverdienende bakfietsburger eigenlijk met deze kloof?

Tijdens ‘Over de kloof: Burger vs Politiek’ brengt Vondst samen met de gasten en het publiek in kaart hoe mensen aan de onderkant van de samenleving gehoord kunnen worden. Er wordt begonnen met een klaagmuur en geëindigd met een to do-lijst, zowel voor de minima zelf, de Deventer samenleving als ook de landelijke politiek.
Tijdens de avond verzorgt Deventer volkszanger Jaman een klein gastoptreden.

Vondst is een jong cultureel platform in Deventer, dat met name werkt vanuit de Lebuinuskerk. Met dit debat wil Vondst het gesprek voeren over de onvrede vanuit de samenleving ten opzichte van de politiek en haar beslissingen.  

‘Over de Kloof: “Burger vs Politiek” vindt plaats op maandagavond 28 januari, in de Deventer Schouwburg. De avond begint om 20:15, de deuren en de bar zijn geopend vanaf 20.00u.  
Vondst werkt met het principe ‘Pay what you want’: bezoekers kunnen zelf een waarde aan de evenementen geven. Daarom zijn zij vrij om te betalen naar eigen inzicht.

Vorig artikelDeventer Sportverkiezing – stem mee voor de Publieksprijs 2018
Volgend artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom