DEVENTER – De ouders en leerlingen van basisschool De Windroos aan de Bierstraat sliepen in de nacht van vrijdag 25 januari op zaterdag 26 januari in de school als protest tegen het sluiten van de school. De Windroos sluit aan het einde van dit schooljaar haar deuren vanwege een tekort aan leerlingen.

Tijdens de nacht sliepen de ouders en leerlingen op bedjes. Iedereen nam eten mee en de plaatselijke supermarkt sponsorde frisdrank en lekkernijen om de overnachting aangenamer te maken. Het doel van de overnachting is om het sluiten van de school tegen te houden.

Begin deze maand werd besloten dat de locatie aan de Bierstraat dicht moet vanwege een leerlingen tekort. Nu zitten er 82 leerlingen op de school. Een paar jaar lang ging veel geld naar de locatie toe en kwamen er nauwelijks leerlingen bij. De overgebleven leerlingen op de school kunnen komende zomer verhuizen naar de hoofdlocatie van de Windroos in de binnenstad.

Louis van Stiphout, bestuurder van de overkoepelende organisatie Quo Vadis, gaf vorige week aan in het radioprogramma Actueel Nieuws dat hij snapte dat het nieuws hard aan kwam, vooral ook omdat de school al zo lang bestaat. Daarnaast liet Stiphout weten hard te hebben gevochten voor het lijfsbehoud van de school: “Tot het moment dat wij dachten nee dit gaat ons echt niet lukken, hebben wij geprobeerd met alle inzet die wij hebben te zorgen dat die school open kon blijven.”

Of de overnachting in de school afgelopen nacht iets veranderd in het besluit van het bestuur is nog afwachten voor de actievoerders.

Vorig artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelWerkzaamheden aan radiozender Drtv radio