DEVENTER – Go Ahead Eagles heeft voor de tweede keer dit seizoen een nederlaag geleden in de eigen Adelaarshorst. FC Eindhoven was met miniem verschil te sterk voor de formatie van John Stegeman: 0-1

Go Ahead kreeg in de beginfase direct een kans op de openingstreffer via Van Moorsel, maar de spits schoot van dichtbij op doelman Swinkels. Ook de bezoekers deden snel van zich spreken via Van den Boomen, die van afstand Verhulst op de proef stelde. De doelman moest even later wederom handelend optreden op schoten van wederom Van den Boomen en Kabangu. Het spel van Go Ahead was slordig, maar op slag van rust kwam de ploeg bijna op voorsprong via Bliek, maar zijn kopbal werd door een verdediger gekeerd op de doellijn.

Invaller pijnigt Go Ahead

Na rust kwamen de Deventenaren beter voor de dag, maar dat resulteerde aanvankelijk niet in grote mogelijkheden. Twintig minuten voor tijd moesten de gasten uit Eindhoven verder met tien man toen Van der Heyden zijn tweede gele prent kreeg. Desondanks kwamen de bezoekers in ondertal op voorsprong in De Adelaarshorst. Invaller Sam strafte een fout in de Deventer defensie af. Met man en macht werd geprobeerd om de gelijkmaker te forceren, maar kansen van Navratil en Veldmate troffen uiteindelijk geen doel. Daardoor bleef Go Ahead met lege handen.