Dinsdag 5 februari was het zover. Toen begon het tweede seizoen van de regionaal bekende Aventus-vloggers Iris & Fabienne. Hun vlogreeks is heel populair onder medestudenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs die zich aan het oriënteren zijn op een vervolgopleiding. 

Op het hoogtepunt van het 1e seizoen keken ruim 70.000 mensen naar hun vlogs. Iris & Fabienne laten opleidingen zien op een grappige én leerzame manier. The battle is on …. Ze strijden dit seizoen niet tegen elkaar, maar samen tegen andere studenten van Aventus. En wie gaat er winnen? Kijk vanaf 5 februari op de Aventus social-kanalen van Facebook, Instagram en Youtube en op de website aventus.nl. 

Iris & Fabienne versus….
Dit jaar gaan ze als team de strijd aan met andere studenten van Aventus. In de eerste aflevering zijn dit Brandon & Janoux van de Aventus studentenraad. Beide duo’s moeten een moeilijke challenge bij de opleiding Human Technology uitvoeren. Elke aflevering staat een andere mbo-opleiding centraal. Naast Human Technology komen de meiden dit seizoen bij Operationele techniek, Fashion Creator, Beveiliging, Schilderen en Detailhandel. De meiden geven per aflevering ook 5 tips en tops mee over de opleiding en het beroep. Kijkers van het eerste seizoen geven aan dat het hen echt geholpen heeft een keuze te maken voor een vervolgopleiding ‘Door jullie weet ik nu wat ik ga doen!’

Wie zijn Iris & Fabienne?
Iris en Fabienne zitten op Aventus bij de opleiding Mediaredactie in het laatste jaar van hun studie. Vorig jaar hebben ze voor het eerst tijdens de open dag videofilmpjes gemaakt. Dit ging zo goed dat een nieuw idee was geboren. Ze gingen de battle met elkaar aan bij verschillende opleidingen van de school. Het succes is groot… niet alleen voor de kijkers maar ook voor henzelf. ‘We hebben zoveel geleerd over het maken van producties, interviewen, vrij voor de camera staan en hebben veel kansen gehad. Namens school stonden we vorig jaar in het internationale persvak bij de Euroskills vakwedstrijden in Budapest. Een superervaring! We gaan nu stage lopen bij BNN en het programma Steenrijk – Straatarm. Zonder de vlogs waren we daar nooit op de redacties gekomen.’ 

Check de volgende URL’s van de Aventus social media voor het tweede seizoen Iris & Fabienne versus.. http://facebook.com/aventus.school  |  instagram.com/aventus_school 

Vorig artikelSpreekuur PvdA ombudsteam in Enkhuis op 7 februari
Volgend artikelSnelheidscontrole in Deventer levert 46 bekeuringen op