DEVENTER – De gemeente onderzoekt of het haalbaar is om een groot internationaal sportevenement naar Deventer te halen. Het gaat om het World Championship Team Time Trial (WCTTT), oftewel het tijdrijden voor teams.

Tot en met afgelopen jaar was het tijdrijden voor teams onderdeel van het WK Wielrennen. Bij de nieuwe opzet van het WK willen de renners en de teams deze discipline anders op de wedstrijdkalender zetten, in de vorm van een evenement. Belangenvereniging Velon klopte aan bij gemeente Deventer met de vraag om dit gezamenlijk te organiseren. Team Sunweb, dat zich dit jaar vestigt op het A1 Bedrijvenpark Deventer, is onderdeel van Velon.

Kansen

De gemeente Deventer voert op dit moment een haalbaarheidsstudie uit om te onderzoeken of dit evenement naar Deventer kan komen. Hierbij kijkt de gemeente naar financiën en de organisatie van het evenement, maar ook naar het draagvlak in de stad en kansen voor Deventer bedrijven en organisaties. Bij het organiseren van een dergelijk groot evenement is het noodzakelijk dat er financiële bijdragen komen en er betrokkenheid is van andere partijen.

Geheimhouding opgeheven

In september 2018 heeft het college onder geheimhouding de mogelijkheid voor dit evenement besproken met de gemeenteraad. Er is gekeken op welke manier het mogelijk vorm zou kunnen krijgen. Inmiddels is het tijd om te onderzoeken hoe de rest van de gemeente over het evenement denkt, daarom heeft het college de raad verzocht om de geheimhouding op te heffen. Dat is woensdag 30 januari gebeurd.

Interessant

Wethouder Jan Jaap Kolkman: “We vinden de mogelijkheid van dit evenement interessant, maar we hebben als college nog geen besluit genomen of we het wel of niet willen doen en onder welke voorwaarden. Dat besluit nemen we pas als we weten wat het draagvlak in de stad is. Daarnaast gaan we in gesprek met de Provincie Overijssel en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. We kunnen dit als gemeente namelijk niet alleen. En de uiteindelijke beslissing is uiteraard aan de gemeenteraad.”

Vorig artikelGemeente neemt beheer en exploitatie Vogeleiland over
Volgend artikelOngeluk met fietser en auto