DEVENTER – De Deventer politiek wil van het college weten of het mogelijk is om ook op het A1 bedrijventerrein windmolens voor windenergie te plaatsen. Ook moet de onzekerheid over de zeven bekende locaties weggenomen worden zodat duidelijk wordt op welke plekken er windmolens kunnen komen.

De partijen GL, D66 en de PvdA zijn in de pen geklommen en hebben een motie voorbereid over bovenstaande vragen. Aanleiding is het onderzoeksrapport uit 2018 en dat het college dit voorjaar met een Energieplan komt voor Deventer.

De mogelijke locaties die het onderzoeksrapport noemde zijn:

  1. Nabij abdij Sion
  2. Nabij Raalterweg, ten oosten van Tjoene
  3. Nabij A1, afslag Deventer Oost
  4. Nabij A1, bij Bathmense Veen
  5. Nabij Zuidloo, Blankenadijk
  6. Nabij Lettele, Koerkampsweg
  7. Nabij Wesselinksdijk

Het bedrijventerrein A1 is niet bekeken als locatie voor windenergie. De fracties die de motie hebben opgesteld vinden dat  dit gebied niet hoeft te worden uitgesloten. Daarnaast willen de partijen weten of de laagvliegroute naar Teuge aangepast kan worden zodat er meer mogelijkheden zijn voor de plaatsing van windmolens.

Vorig artikelICT inloopspreekuur verbindingscentrum de Vijfhoek
Volgend artikel100 acts aangemeld voor kunstbende Overijssel