COLMSCHATE – Thomas Krol verraste zondag de schaatswereld door, op grandioze wijze, de gouden plak te grijpen op het koningsnummer bij de WK afstanden.

Zaterdagmiddag schaatste, de in Colmschate geboren, Thomas Krol al naar het zilver op de kilometer. Dit in een knappe tijd van 1.07,67 op dat moment een baanrecord. Direct na de rit van de Deventenaar kwam Verbij echter tot 1.07,39, goed voor de gouden plak op die 1000 meter.

Goud
Vanmiddag herpakte Thomas zich, op de 1500 meter, met een tijd van 1.42,58. Tevens zijn beste tijd ooit op het koningsnummer. In Zuid-Duitsland schaatste Thomas naar een geweldige eindtijd van 1.42,58, hiermee bleef hij  de Noor Sverre Lunde Pedersen voor die tweede werd. Het brons was voor de Rus Denis Yuskov.

De 26 jarige rijder van Jumbo-Visma verraste de schaatswereld met zijn uitmuntende rit en kleurt Thomas Deventer goud…

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelDeventerse zamelt duizenden euro’s in voor acteurs Pippi Langkous