DEVENTER – In de afgelopen jaren heeft de Amfibieënwerkgroep van IVN Deventer vele duizenden padden, kikkers en salamanders veilig de weg overgezet. Dit gebeurt op 6 locaties in en om Deventer. Zonder deze hulp wordt jaarlijks zo’n 30 tot 40% van de dieren doodgereden. De werkgroep zoekt meer vrijwilligers om ook dit voorjaar de dieren over te zetten. Nieuwe vrijwilligers zijn hard nodig, help jij mee vanaf eind februari om de amfibieën over de weg te zetten?

Op De Worp, Ceintuurbaan, Hobbemastraat, het Oostrik, Diepenveen en Schalkhaar kunnen we hulp gebruiken tijdens de paddentrek. Je kan één keer in de week padden overzetten, maar ook vaker helpen. Aan jou de keuze! De paddentrek vindt plaats tussen eind februari en half april.  Meer informatie over de paddentrek en aanmelden als vrijwilliger voor het overzetten kan op de website van Amfibieënwerkgroep IVN Deventer: http://www.paddentrekdeventer.nl

Vorig artikelThemazaterdag: Gratis Voetscreening & Schoeninspectie
Volgend artikelWerkzaamheden rotonde Zamenhoffplein