DEVENTER – Er zijn weinig appartementsgebouwen in Deventer waar al zonnepanelen op het dak liggen terwijl de klok doortikt naar een Energieneutraal Deventer in 2030. Wie daarbij optelt dat een derde (32%) van de huizen in Deventer een meergezinswoning is, kan wel zeggen dat appartementseigenaren nog een flinke stap te maken hebben. Dit is echter niet eenvoudig in de praktijk, daarom organiseert AE Duurzamen op 8 februari aanstaande een informatiebijeenkomst in de Oude Bieb met PIT waarbij ook de NEF en RVO de laatste ontwikkelingen presenteren.

Veel VvE’s hebben de wens om duurzame technieken toe te passen, maar in de praktijk blijkt dit een lastige opgave omdat financiering en uitvoering een struikelblok zijn. Het gemiddelde energielabel van een koopappartement in Nederland blijft nog steken bij F, terwijl vrijstaande koopwoningen veelal al energielabel C hebben.

Informatiebijeenkomst
Centraal staan alle nieuwe (financiële) mogelijkheden en kansen op het gebied van verduurzaming van appartementencomplexen. Tijdens het programma krijgen bezoekers te horen welke acties zij kunnen ondernemen en, nog belangrijker, in welke volgorde. VvE’s, woningcorporaties, beheerders, beleggers en verhuurders worden geholpen met de financiering, subsidies en de uitvoering bij het verduurzamen van woningen.

Programma
Het programma van de informatiebijeenkomst bestaat uit een middagsessie (van 15.00-17.00u), een VvE-beurs (van 17.00-19.00u) en een avondsessie (van 19.00-21.00u). Tijdens deze sessies krijgen de bezoekers antwoorden en tips over maatregelen, financiering en subsidies. De beurs geeft inzicht in de nieuwste technieken op het gebied van zonnepanelen, isolatie, verwarming en meer.

Verschillende sprekers nemen de appartementseigenaren mee in de wereld van verduurzaming, zónder stijging van de maandlasten. Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • 10 maatregelen die zichzelf snel terugverdienen
  • Subsidies voor VvE’s
  • Beschikbare financieringen voor VvE’s
  • Partijen die ontzorgen en investeren voor VvE’s
  • Informatie over mogelijkheden met zonnepanelen
  • Vragenronde

Informatiepakket
Iedere bezoeker gaat naar huis met een informatiepakket (t.w.v. € 40,00), een gratis duurzaamheidsscan van hun appartementencomplex én een uur kosteloos duurzaamheidsadvies om de VvE op de juiste weg te helpen.

Online aanmelden
De informatiebijeenkomst op 8 februari in de Oude Bieb met PIT is voor iedereen gratis toegankelijk op vertoon van een aanmelding. Aanmelden kan via https://www.ae-duurzaam.nl/deventer en is verplicht. Bezoek is inclusief een gratis hapje en drankje.

Vorig artikelLettele is klaar met hondenpoep bij de kerk
Volgend artikelMeer treinen van Deventer naar Utrecht in de spits, minder naar Amsterdam