DEVENTER – Afgelopen woensdag 13 februari en donderdag 14 februari heeft de Mobiele Eenheid hard opgetreden tegen relschoppers in de binnenstad. Het ging hier om een jaarlijkse training van het peloton van de Mobiele Eenheid Twente, samen met figuranten. De figuranten hebben voorafgaand aan de training duidelijke instructies gekregen, in tegenstelling tot de ME, die de training aflegde in een voor hun onbekende omgeving.
De trainingen vonden plaats op het Grote Kerkhof, de Brink en het Broederenplein. Ook werd er gebruik gemaakt van ME-bussen, politiehonden en wapenstokken. De situaties waarop werd getraind moesten zo realistisch mogelijk nagebootst worden en werd de Mobiele Eenheid bekogeld met rubberen stenen.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag 15 februari
Volgend artikelKenniscentrum voor ondersteuning vrijwilligers en mantelzorgers