BATHMEN – De toneelclub van de Plattelands Jongeren Bathmen (PJB) speelt op vrijdag 8 en zaterdag 9 maart het bijzondere toneelstuk ‘Anne Frank and Me’ . De avond-voorstellingen beginnen om 20 uur, locatie Cultuurhuus Braakhekke.

Elk jaar probeert de toneelgroep een origineel stuk te brengen in een verrassend decor. Veelal voorzien van de nodige lol; je bent immers jong.

Dit jaar is toch voor een iets andere route gekozen. De PJB viert dit jaar haar honderdjarig bestaan.  In combinatie met het feit dat Leny Polak (de Bathmense die Auschwitz overleefde) 100 jaar geleden werd geboren, heeft de toneelgroep op het spoor gezet een stuk te zoeken èn te vinden wat passend is bij deze gelegenheid: Anne Frank and Me.

Het stuk begint op een hedendaagse Amerikaanse highschool maar ‘verplaatst’ zich naar de Tweede Wereldoorlog in Europa. Een bijzonder stuk voor een bijzondere gelegenheid.

Het feit dat de jongeren dit stuk hebben gekozen toont ook dat zij naast het maken van plezier, oog hebben voor de ellende in de wereld, toen en nu.

Kom kijken!

Anne Frank and Me door het PJB toneel, Cultuurhuus Braakhekke, 8 en 9 maart, aanvang 20.00 uur.

Vorig artikelMasterclass van Cesar Zuiderwijk in Deventer Schouwburg
Volgend artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom