Door Patrick ter Mate (Drtv) – Go Ahead Eagles pakte afgelopen maandag in de blessure tijd een punt op bezoek bij Cambuur Leeuwarden. Ondanks dat de gelijkmaker lang op zich liet wachten was het meer dan verdiend. Een prima spelend Go Ahead Eagles creëerde in de eerste helft zeker drie 100% kansen. Waar in de eerste periode alles erin vloog gaat het nu wat stroever voor het doel van de tegenstander. Cambuur kwam dan ook tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Een droge schuiver van invaller Kevin van Kippersluis verdween achter doelman Verhulst. Dat van Kippersluis het veld mocht betreden was vooral te danken aan scheidsrechter Edwin van de Graaf. De voorganger van van Kippersluis, Kroesveld, kroop door het oog van de naald na een flinke charge op de benen van Jaroslav Navratil. Het werd door de warrig fluitende arbiter afgedaan met slechts geel. In de tweede helft ging de ploeg van trainer John Stegeman door met aanvallen en creëerde het wederom enkele kansen maar nadat Gino Bosz voor een ogenschijnlijk lichte overtreding zijn tweede gele kaart ontving leek het doek gevallen. Daar dacht de karakterploeg echter anders over want in de blessure tijd was het Roland Baas die vanuit de rebound voor de 1-1 tekende. Punt in de tas en snel terug naar Deventer want ondanks een redelijk vermakelijke pot zijn maandagavond wedstrijden de doodsteek voor de Eerste Divisie.

Wisselingen

Waar je als suppoter in de eerste seizoenshelft blind de elf namen van de basisspelers kon opschrijven is dat na de winterstop toch even anders. Nog geen één keer heeft trainer John Stegenman, weliswaar veelal noodgedwongen, na de winterstop dezelfde elf op het wedstrijd formulier gezet. Ook vanavond zijn er weer twee wijzigingen ten opzichte van vorige week. Julius bliek vervangt de geschorste Gino Bosz en op het middenveld vervangt Orhan Dzepar de eveneens geschorste Richard van der Venne. Vooral de laatste keuze roept links en rechts vraagtekens op bij de rood/gele aanhang. Want waarom geen Werkhoven of Pouwels in de spits en van Moorsel, die het afgelopen maandag zichtbaar lastig had, een linie laten zakken. Het antwoord is vrij simpel, Stegeman is een trainer met visie en iemand die zich niet over één nacht ijs begeeft. De jongens die het verdienen krijgen niet alleen een kans maar ook voor een langere periode het vertrouwen. Dat vertrouwen is één van de sleutelwoorden voor de goede prestaties van dit Go Ahead Eagles. Het afgelopen jaar hebben we gezien wat het met een ploeg doet als er wekelijks andere namen worden opgesteld en de één naar de andere spelopvatting uit de hoge hoed wordt getoverd. Onder Stegeman moet er eindelijk weer eens echt geknokt worden voor een plek bij de eerste elf en zo hoort het.

FC Eindhoven

Vanavond krijgt Go Ahead Eagles bezoek van FC Eindhoven. De ploeg van trainer David Nascimento is in vorm. In de laatste negen wedstrijden werd slecht één keer verloren. Afgelopen vrijdag wonnen de Eindhovenaren zelf met 2-0 van koploper FC Den Bosch. De laatste keer dat FC Eindhoven in competitieverband verloor in Deventer was in 2011. Go Ahead Eagles won destijds met 2-1 dankzij doelpunten van Patrick Gerritsen en Koen van der Biezen. In het lopende seizoen wist Go Ahead Eagles al twee keer te winnen van de Eindhovenaren. In competitieverband wonnen de Deventenaren op bezoek in Eindhoven met 2-1 en in de beker werd in de eigen Adelaarshorst met 2-0 gewonnen.

Sjoerd Overgoor

Gisteren kwam het bericht naar buiten dat Sjoerd Overgoor de club gaat verlaten. Sjoerd was bezig aan zijn tweede periode in Deventer maar was mede door de komst van de nieuwe trainer op een zijspoor beland. Ondanks de uitzichtloze situatie bleef hij altijd positief en correct richting en over de club. In zijn eerste periode had Sjoerd een groot aandeel in de promotie naar de Eredivisie en de daaropvolgende handhaving. Ondanks dat het voor beide partijen de beste keuze lijkt om uit elkaar te gaan had ik hem een ander afscheid gegund. De combinatie van zijn ‘doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’ mentaliteit en het harde werken maakten hem al snel geliefd bij de supporters en die liefde was wederzijds. Sjoerd werd in korte tijd een echt Eagle. Het ga je goed Sjoerd!

Sport Live luisteren

Bent u niet in het stadion en wilt u toch niets van de wedstrijd missen? Stem dan af op DeventerRTV dat alle duels van Go Ahead Eagles altijd live ‘verslaat’ vanuit de stadions. Via de bekende kabelfrequenties, via de ether op 107.3 of via de stream van Drtv of via TuneIn of de site Radio via Internet  en Nederlandse Radio.nl. Stem af op RadioFm Online of OnlineRadioBox of LiveOnlineRadio .
(klik op één van de bovenstaande linkjes om online te luisteren)

Opties voldoende om, waar u ook bent, live de geluiden van Go Ahead Eagles mee te krijgen. Niet drie flitsjes in een saai radioprogramma, geen 10 Tweets per helft, maar al het Deventer sportnieuws, korte platen en heel veel live verslag vanuit het stadion van twee bevlogen verslaggevers die iedere week weer met Go Ahead Eagles meereizen.

Vorig artikelFietser gewond na aanrijding: file in centrum
Volgend artikelWinnaars Deventer Sportverkiezing 2018