DEVENTER – Go Ahead Eagles gaat vrijdagavond op jacht naar dubbele revanche. De vorige thuiswedstrijd, tegen NEC, leverde ondanks bij vlagen uitstekend spel geen drie punten op. Afgelopen zondag ging de Deventer ploeg kansloos met 6-1 onderuit tegen Sparta. Iets wat spelers en staf recht willen zetten tegen MVV.

Of de dreun van de nederlaag op Het Kasteel nog lang nadreunde in de kleedkamer? “Natuurlijk doet dat wel wat met een team”, zegt trainer John Stegeman. “We schamen ons ervoor. Aan de andere kant moet je niet te lang in het negatieve blijven hangen. Iedereen krijgt te maken met sportieve tegenslag, dat hoort bij topsport. Het is dan wel zaak dat je terugvecht. Als team zijn we uit elkaar gevallen vorige week, terwijl opereren als team juist onze kracht is. Dat moeten we morgen hervinden.”

John Stegeman hoopt daarbij ook wederom op de steun van het publiek. “Dat is een belangrijke factor die ons er soms doorheen sleurt. Het publiek mag en moet kritisch zijn, maar tegelijkertijd hebben we met z’n allen een doel: de play-offs halen. Dat lukt alleen samen. En laten we ook realistisch zijn: we staan nog steeds op een heel mooie positie met z’n allen.”

Jeroen Veldmate en Jeff Stans liepen in het duel met Sparta respectievelijk een hamstring- en een knieblessure op. Zij gaan de wedstrijd van morgen niet halen. Thomas Verheydt is daarentegen weer wedstrijdfit en maakt zijn rentree in de wedstrijdselectie. Daarin vinden we morgenavond ook een debutant: aanvaller en jeugdexponent Samuel Wakana. “Samuel is een jongen met potentie die zich sterk ontwikkelt. Daarnaast is het altijd goed om jongens uit eigen jeugd op deze manier de kans te geven aan het ‘echte’ werk te ruiken”, aldus John Stegeman over de speler die in de jeugd overkwam van Voorwaarts Twello.

Go Ahead Eagles treft morgenavond dé ploeg in vorm. De Limburgers begonnen na de winterstop nog wat weifelend met een nederlaag tegen FC Twente en een gelijkspel tegen Jong PSV, maar wisten de afgelopen vijf competitiewedstrijden allemaal in winst om te zetten. “MVV doet het inderdaad heel goed”, weet ook John Stegeman. “We hebben ze tegen Den Bosch (1-2 winst) nog aan het werk gezien. Het is een team met veel creativiteit en snelheid voorin, maar ook met degelijkheid. Ze geven niet veel kansen weg.”

Met nog drie wedstrijden te gaan, doet MVV Maastricht ook nog volop mee in de strijd om de derde periode. Achter koploper FC Twente (18 uit 6) staat Us MVV’ke, zoals de Maastrichtse club in de Limburgse volksmond ook wel wordt genoemd, op een tweede plaats met 16 punten uit 6 competitieduels.

Op de algehele ranglijst van de Keuken Kampioen Divisie bedraagt het verschil tussen Go Ahead Eagles en MVV Maastricht momenteel vijf punten. De Deventenaren bezetten de vierde plaats met 47 punten, terwijl MVV met een puntentotaal van 42 de zevende plaats inneemt. In de strijd om een plek in de top-5 (exclusief beloftenteams) mogen beide teams zich dus opmaken voor een zeer belangrijke pot!

Kaarten voor Go Ahead Eagles – MVV Maastricht (aanvang 20:00 uur) zijn online te koop via deze link. Voor de wedstrijd is er een eerbetoon voor clubman Richard Thannhauser. (Bron: GA-eagles.nl)

Vorig artikelNieuwe flagshipstore Intratuin Deventer opent 1 maart de deuren
Volgend artikelGeldautomaat in Schalkhaar geplaatst, binnenkort weer pinnen