DEVENTER – Voor Go Ahead Eagles staat vandaag tijdens speelronde 24 in de Keuken Kampioen Divisie het uitduel tegen Jong FC Utrecht op het programma. De Deventer ploeg gaat zich in de Galgenwaard proberen te revancheren voor de nederlaag tegen FC Eindhoven.

“Die wedstrijd was heel matig van onze kant”, aldus John Stegeman. “Hopelijk kunnen we dat rechttrekken, het liefst natuurlijk met een winstpartij. Maar het gaat allereerst om de intentie waarmee je dingen wilt doen. Wedstrijden als tegen FC Eindhoven spelen we ook dit seizoen. We zijn nu eenmaal nog niet helemaal stabiel.”

Bij Go Ahead Eagles keren Van der Venne en Bosz terug van een schorsing. Zij nemen de plaats in van Dzepar en Bliek. Thomas Verheydt ontbreekt ook in Utrecht met een voetblessure. Hij trainde zaterdag wel mee, maar ondervond te veel last van zijn kwetsuur.

Het Utrechtse beloftenteam speelt voor het derde seizoen op rij in de Eerste Divisie. In het seizoen 2015/2016 werden de Utrechtse talenten kampioen van de Beloften Eredivisie, waardoor de Domstedelingen naar de Eerste Divisie promoveerden als gevolg van de invoering van de nieuwe voetbalpiramide. Tijdens het debuutjaar in het betaalde voetbal (2016/2017) eindigde Jong FC Utrecht op een achttiende plaats.

Vorig seizoen finishte Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie op de twintigste en laatste plek en ook dit seizoen bevinden de Utrechtse beloften zich vooralsnog met 14 punten uit 23 competitiewedstrijden in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie. Talenten klaarstomen voor het ‘echte werk’ in de hoofdmacht van FC Utrecht is echter een minstens zo belangrijke doelstelling voor het team van trainer Robin Pronk.

Eerder deze jaargang stonden Go Ahead Eagles en Jong FC Utrecht tijdens de eerste speelronde van seizoen 2018/2019 al tegenover elkaar in De Adelaarshorst. Het team van trainer John Stegeman schoot op 17 augustus 2018 uit de startblokken en won met 5-0.

De wedstrijd tussen Jong FC Utrecht en Go Ahead Eagles staat maandag ook in het teken van Leon de Kogel. De oud-spits van FC Utrecht, VVV-Venlo, Almere City FC en Go Ahead Eagles was afgelopen zomer betrokken bij een ernstig auto-ongeluk, waarop een supporter van FC Utrecht het initiatief nam om geld in te zamelen voor de hoge medische kosten waarmee De Kogel te maken heeft. “Hopelijk levert morgen Leon een mooie wedstrijd, de nodige centjes, maar ook veel emotionele steun op”, zegt trainer Stegeman. “Wij als spelers en staf vinden het een erg mooi initiatief.”

De wedstrijd van morgenavond begint om 20:00 uur. Ruim 100 Eagles-fans steunen spelers, staf en Leon de Kogel in de Galgenwaard. (Bron: GA-eagles.nl)

Vorig artikelWin een diner voor 2 op Valentijnsdag bij Deventer radio
Volgend artikelGemeente Deventer sluit drugspand