DEVENTER – IJssellicht, zo heet de expositie die schilderijen en tekeningen laat zien van Hanneke van der Werf in Atelier Komma. De opening is zondag 10 februari 14:00 De werken zijn elke vrijdag, tussen 11:00-17:00, te zien tot en met 3 mei.

Hanneke is geen onbekende in Deventer, haar werk hangt al jaren achter de balie in de Atheneumbibliotheek te stralen en was eerder te zien in o.a. de Rabobank-collectie aan de Singel, in galerie Bouwhuis, in galerie Meijerink & Fröhn en bij Praamstra.
Haar werken zijn lyrisch abstract, kleurrijk, dynamisch en bijzonder gelaagd. Ze schept abstracte werelden waarin je kunt dwalen en verdwalen, zodat je je eigen weg kunt vinden.

Als Wetenschapper van de Vrijheid, beschouwd Hanneke kunst maken en kunst kijken als waardevol onderzoeksmateriaal in de zoektocht waar je je eigen vrijheid belemmert. De waarneming van verf op doek is voor haar maar een miniem onderdeeltje van de machtige wereld van verbeelding die je ermee kunt betreden. Ze nodigt je uit om ín het doek te stappen en daarbij je eigen ervaring (in het waarnemen) grondig te bestuderen. Daar leent haar werk zich uitmuntend voor. Je wordt er zoet ingezogen, je dwaalt erdoorheen en soms word je er ruw uitgeduwd. Net als in het leven. In dat alles gaat het over de vrijheid nemen om jouw eigen weg te vinden.
Hanneke studeerde in 2000 af aan de AKI in Enschede. Daarna heeft ze tot 2013 in Deventer gewoond en gewerkt. Na een zwerftocht via Rotterdam en Berlijn, is ze nu in Den Haag neergestreken. Daar staat ook haar Werkplaats, waar ze de Wetenschap van de Vrijheid onderzoekt en uitdraagt. Altijd al was ze gefascineerd door het waarnemen van de ervaring. ”In het waarnemen is de totale mens in het geding”. En wat de totale mens blijkt te kunnen zijn, wat een schilderij blijkt te kunnen zijn, dat dijt almaar uit, gelijk het universum.

Atelier Komma en Hanneke heten je welkom in IJssellicht.

Atelier Komma, Achter de Muren Vispoort 46, Deventer.
Open elke vrijdag 11:00-17:00 en op afspraak. Opening 10 februari 14:00.
https://www.atelierkomma.nl/
http://derwerf.com/

Vorig artikelChoral Evensong in Klooster Nieuw Sion
Volgend artikelKom kijken in de “nieuwe culturele coldspot” op 10 februari