DEVENTER – Op feestelijke wijze is donderdag het hoogste punt gevierd van de bouw van het bezorgservice distributiecentrum voor Sligro in Deventer. De nieuwbouw op Bedrijvenpark A1 beslaat 22.500 m².

Voorspoedige bouw
Middels het onthullen van een doek in de top van de staalconstructie is het hoogste punt gevierd. De officiële handeling werd verricht door Gerrit Buitenhuis, directeur Supply Chain van Sligro Food Group, Thomas Walder, wethouder van de gemeente Deventer en Marco van der Laan, directeur van Aan de Stegge Twello. Na afloop van de onthulling werd geproost op een voorspoedige voortzetting van de bouw en succesvolle bedrijfsvoering voor Sligro op A1 Bedrijvenpark Deventer.

Strategische ligging en optimale logistiek
Gerrit Buitenhuis vertelt over de nieuwbouw in Deventer: “Deze locatie ligt mooi centraal voor bezorging naar de horecaklanten van Sligro en Heineken in Oost-Nederland. Daarnaast geeft nieuwbouw je ook de mogelijkheid om het pand optimaal af te stemmen op het logistieke proces. Met deze nieuwe bezorgservicegroothandel én de al bestaande zelfbedieningsgroothandel wordt Deventer een belangrijke stad voor Sligro.”

Wethouder Thomas Walder: “De keuzes van Sligro op het gebied van distributie en duurzaamheid passen uitstekend bij deze plek. Met de groene, strategische ligging van het A1 Bedrijvenpark en de ambities van Sligro zijn alle ingrediënten aanwezig voor groots ondernemen!”

Marco van der Laan over de nieuwbouw voor Sligro: “We zijn trots dat we voor deze mooie opdrachtgever mogen bouwen op deze prominente locatie langs de A1. We vieren vandaag niet alleen het hoogste punt, maar ook onze succesvolle samenwerking. Door korte lijnen en een gestuurd LEAN proces realiseren we in korte tijd samen met Sligro een mooi en compleet pand.”

22.500 m² nieuwbouw
In het nieuwe bezorgservice distributiecentrum voor Sligro worden diverse ruimten gerealiseerd waaronder een vriescel van 4.430 m², een koelcel van 1.900 m², opslagruimten voor droge kruidenierswaren en een gekoelde multifunctionele expeditie. Het gebouw wordt voorzien van kantoorruimten, de benodigde werkruimten en overige ruimten ten dienste van het bedrijfsproces. Aan de voorzijde worden 39 docks voor laden en lossen gerealiseerd.

BREEAM
De moderne nieuwbouw wordt voorzien van de nieuwste duurzame technieken en wordt gasloos gerealiseerd. Verwarming vindt plaats door middel van restwarmte uit de koel- en vriesinstallatie. In combinatie met vele andere duurzame toepassingen en bouwmethodes wordt gestreefd naar het behalen van een ‘BREEAM Outstanding’ certificering.

Het nieuwe distributiecentrum voor Sligro wordt medio 2019 opgeleverd.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelDiepenveen herdenkt op 4 mei