DEVENTER – Op zondag 31 maart geeft het ensemble Alberti Strijkkwartet een Zomertijdconcert in Woon en zorgcentrum Humanitas.

Het concert begint om 14:30 uur. Adres: Radboudlaan 1, Deventer. Koffie en thee vanaf half uur voor aanvang. En de entree is gratis.

Het ensemble Alberti Strijkkwartet, bestaande uit Angela Moya Domínguez – viool, Victor Flores – viool, Gabriel Hernández Dionis – altviool, Celia Torres Ruiz – cello, brengt een gevarieerd programma met werken van o.a. Mozart, Dvorák, Granados en De Falla. Het programma duurt één uur, zonder pauze.

Het Alberti Strijkkwartet bestaat uit musici uit het noorden en zuiden van Spanje, die elkaar in Nederland voor het eerst ontmoetten: Angela Moya Domínguez (viool), Victor Flores (viool), Gabriel Hernández Dionis (altviool) en Celia Torres Ruiz (cello).

Het Alberti Strijkkwartet, vernoemd naar de Spaanse dichter Rafael Alberti die een artistieke relatie had met o.a. Picasso en Dali, wil een mix bieden van verschillende muzikale achtergronden. Het kwartet heeft, dat zal niet verbazen, een speciale voorliefde voor het Spaanse repertoire: muziek van componisten als Arriaga, Toldrá, Turina Pérez, Bretón en Montsalvatge.

Vorig artikelColumn Marcel Schoemaker: Boek en Bal
Volgend artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom