DIEPENVEEN – Binnenkort gaat Bloemsierkunst Flierman de bestellingen bezorgen met een volledig elektrische bestelauto.

Barometer Duurzame Bloemist
Sinds oktober 2017 is Bloemsierkunst Flierman gecertificeerd voor de Barometer Duurzame Bloemist niveau zilver volgens de normen van Stichting Milieukeur. Daarvoor moet de zaak aan een aantal richtlijnen voldoen op het gebied van duurzame inkoop, energiebeheer, gescheiden afvalverwerking, transport, schoonmaak en personeelsbeleid.

Groene stroom
Zo heeft Bloemsierkunst Flierman voor haar elektriciteitsvoorziening naast een contract voor groene stroom tevens eigen zonnepanelen op het dak staan. Ook zijn er de nodige energiebesparende maatregelen getroffen, zoals gebruik van LED-verlichting (A++) en hogedruk gasontladingslampen (A+) en elektrische deurdrangers.
In het bloemengedeelte hangt een ventilatie-unit met warmteterugwinning, waardoor er in de winter minder energie nodig is voor verwarming en het in de zomer juist koeler blijft.

Transport
Voor het transport moet er tenminste gebruik worden gemaakt van voertuigen met een EURO 5 motor. Bloemsierkunst Flierman gaat nu een stap verder en schakelt voor het bezorgen van de bestellingen over op een volledig elektrische bestelauto.

Minder uitstoot
Door de eigen zonnepanelen en het groene stroomcontract heeft de auto in het verbruik geen CO2-uitstoot.
Volgens onderzoeken wordt er bij de productie van elektrische auto’s, met name van het batterijpakket, meer COgeproduceerd. Echter op de hele levenscyclus van een elektrische auto is de uitstoot wel tot 70% minder dan van een brandstofauto.
Een ander groot voordeel is het feit, dat de auto geen fijnstof uitstoot en daardoor geen luchtvervuiling veroorzaakt. Tevens is een elektrische auto aanmerkelijk stiller.
Hoewel een elektrische auto nu nog een stuk duurder is in aanschaf, is deze echter in het verbruik, het onderhoud en de motorrijtuigenbelasting goedkoper.

Al met al hoopt Bloemsierkunst Flierman met de elektrische bestelauto een bijdrage te leveren aan een schonere en duurzamere toekomst voor de volgende generaties.

Vorig artikelSnoeiafval storten voor Paasvuur Schalkhaar
Volgend artikelPaasviering ouderenbond PCOB