DIEPENVEEN – Vanaf 20.30 uur op 12 april a.s. in het Kulturhus te Diepenveen, is iedereen welkom om te genieten van een lezing van journalist en schrijver Dolf Ruesink, die ons mee zal laten kijken achter de schermen van het nieuws.

Als verslaggever is Ruesink al meer dan veertig jaar actief in binnen- en buitenland. Hij vertelt over bijzondere ontmoetingen met wereldleiders, popsterren, topsporters en leden van het Koninklijk Huis.

In het boek ‘Op het uitgelezen moment’ doet de ervaren journalist uit de doeken wat zich afspeelt in de wandelgangen. Bij deze zal hij niet alleen putten uit de zestig gebundelde verhalen over o.a. Gorbatsjov, Wilders, koning Willem-Alexander, Mark Rutte, Ruud Gullit, medium Jomanda en komiek Herman Finkers. Ook de actualiteit komt ruim aan bod in de humorrijke voordracht van de journalist.

Ruesink werkte jarenlang voor regionale dagbladen als Tubantia, De Stentor en De Gelderlander. Hij geeft zijn publiek een interessant inkijkje in de wereld van het nieuws. Een bijzonder onderdeel is de rubriek ‘fouten en vergissingen’, met blunders en vreemde berichten uit de pers.

Ruesink neemt de bezoekers mee naar theaters, sportvelden, koningshuizen, oorlogsgebieden (Afghanistan en Bosnië) en beschrijft hoe journalisten in soms moeilijke omstandigheden hun werk verrichten.  In de pauze en na afloop verkoopt en signeert de auteur zijn -inmiddels bijna uitverkochte- boek.

Vorig artikelDiepenveen herdenkt op 4 mei
Volgend artikelCollege Deventer wil Speelgoedmuseum sluiten