DEVENTER – Er is op de kop van het Havenkwartier ruimte voor een nieuwe ontwikkeling, zodra de oude woningen hier gesloopt zijn. Hiervoor is een concept-biedboek opgesteld. Dit geeft richting aan de gewenste ontwikkeling, binnen de kaders van de gemeenteraad. De wens is dat hier in elk geval betaalbare woonruimte voor mensen met een laag inkomen komt.

De sloop van de sterk verouderde woningen aan de Mr. De Boerlaan is in volle gang. Daarmee is het tijd om na te denken over de gewenste nieuwbouw op deze plek. Het college geeft het concept-biedboek nu vrij, zodat de omgeving op de plannen kan reageren.

Wethouder Frits Rorink: “Dit is de laatste plek in dit deel van het Havenkwartier waar we als gemeente een ontwikkeling starten. We hebben in Deventer grote behoefte aan woningen, bijvoorbeeld voor jong talent en starters. De strook langs de Mr de Boerlaan is daar een goede plek voor.”

Behouden

Het biedboek schrijft onder meer voor dat ten minste de helft van het plan uit woningen moet bestaan en het ontwerp moet bijdragen aan een levendig gebied. In het gebied ligt het pand De Koopman met loods, aan de Scheepvaartstraat. Dit pand moet binnen de ontwikkeling behouden blijven.

Informatieavond

In april 2019 is er een informatieavond over het Havenkwartier. Tijdens deze avond is er voor belangstellenden gelegenheid om kennis te nemen van de plannen en te reageren op het biedboek. Daarna wordt het biedboek definitief gemaakt en ter vaststelling aan het college aangeboden. Daarna start de verkoop van de kavel.

Vorig artikelCultuurvisie: keuze voor nieuw aanbod
Volgend artikelRichard Thannhauser overleden