DEVENTER – Op vrijdag 5 april 2019 organiseert de Stichting L’Espoir (www.lespoir.nu / team Kanker Helpen Genezen) samen met basisschool ICB Wereldwijzer, basisschool Het Roessink en kinderdagverblijf Sam en Sjakie een sponsorloop in Deventer om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker: de opbrengst wordt volledig gedoneerd aan Alpe d’HuZes / KWF. De loop zal rondom de scholen zijn (Colmschate-Zuid) en e.e.a. wordt door middel van o.a. heuse startnummers, een echte start/finishboog en dranghekken met sponsoring ‘professioneel’ aangekleed. De opening zal die dag om 8.45 verricht worden door wethouder Thomas Walder.

In maart heeft het team van Kanker Helpen Genezen alle kinderen op school voorlichting over kanker gegeven en werd op een passende manier verteld over deze ziekte en wat (en waarom) we doen om het tot een stoppen te brengen.

Zowel de scholen als het kindcentrum hebben zich ‘committed’ om er een groot succes van te maken. Dit betekent dat meer dan 400 kinderen en leraren zich die dag zullen inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen. Deze twee weken proberen zij via een aloud sponsorformulier zoveel mogelijk sponsoren te vinden die hun per rondje (en/of voor het meedoen) sponsoren. Op maandag 13 mei om 8.45 uur zal op een spectaculaire manier het totaalbedrag onthuld worden!

De verschillende leeftijdsgroepen starten om het hele uur vanaf 9 uur ’s ochtends (tot 13 uur). De organisatie is volledig in handen van de stichting L’Espoir en in nauwe samenwerking met de scholen.

We krijgen medewerking van o.a. Sportbedrijf Deventer, Gemeente Deventer, DRTV, Startnummer Express, AW Nederland, McDonald’s, FJ Makelaars, Promotiebeker/BekerVriend, Stempelfabriek, Autodrop en vele winkeliers van het Winkelcentrum Colmschate.

Vorig artikelPolitie zoekt dader van mishandeling op de Brink
Volgend artikelRecord aantal scholen doet mee met nationale buitenlesdag