DEVENTER – In Hardenberg werden de eerste tickets verdeeld voor de halve finale richting het NK. Ook turnsters van SVOD mengde zich in de strijd.

Bij de instap turnsters verscheen Lina Ilkay aan de start. Lina die de hele week ziek in bed had gelegen, kende een moeizame start op de rekstok. Maar daarna turnde ze de sterren van de hemel en behaalde een huizenhoge score van 13.65 op balk, na een nagenoeg foutloze oefening. Ook op vloer en sprong ging het goed en zo haalde Lina een plek in de halve finale binnen; slechts 0,075 verwijderd van het podium. Over minder dan 2 weken zal ze al weer aan de bak moeten, want haar halve finale staat gepland op 23 maart in Helmond.

Béli Miedendorp de Bie, Malou Arts en Maura Schrijver turnden bij de jeugd N3 , maar de concurrentie was groot en slechts 10 startbewijzen. Maura kende een uitstekende start op vloer, met ruime spagaatsprongen en elegant turnen. Ook de jury wist dit de waarderen en zo deed ze vanaf het begin aan mee in de top. Béli en Malou turnden voor wat ze waard waren, maar kwamen te kort in stabiliteit op balk. Toen Maura als laatste turnster de balk had afgewerkt bleef het heel lang spannend. Bij de prijsuitreiking mocht een stralende Maura trots op het podium plaats nemen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Haar halve finale zal medio april in Leusden of Rotterdam gehouden worden, dus kan ze nog aan het werk om haar programma te verzwaren.

Vorig artikelBrinkgreverweg vanaf nu 5 maanden op de schop
Volgend artikelSterrenkijkdagen op Volkssterrenwacht Bussloo