DEVENTER – Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 15e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook Monuta Wilco Leukenhaus. Zij gaan samen met bewoners van Woon-Zorgcentrum Humanitas een graf van een dierbare bezoeken op de Algemene Begraafplaats Steenbrugge in Diepenveen.

Als oudere in een Woon-Zorgcentrum is het soms lastig om het graf van een dierbare te bezoeken en dit graf te onderhouden. Door het team van Monuta Wilco Leukenhaus worden de bewoners van Humanitas op vrijdag 15 maart begeleid naar de begraafplaats en worden de graven van een dierbare bezocht, indien nodig schoongemaakt en wordt er een voorjaarsplantje geplaatst. Ook wordt er een kop koffie of thee met wat lekkers én een lunch aangeboden.

Wanneer u afscheid moet nemen van iemand van wie je houdt, staat uw wereld even stil. Ons werk stopt niet bij een uitvaart, ook de tijd daarna proberen wij betrokken te blijven bij nabestaanden. NLdoet bood ons de perfecte gelegenheid. Daarbij kregen wij de steun van Albert Heijn Colmschate, Duivenvoorde bloemen en de Algemene Begraafplaats Steenbrugge, die deze dag mede sponsoren. Op dit moment hebben wij voldoende aanbod van vrijwilligers die willen helpen op 15 maart. Mocht u bij andere initiatieven in actie willen komen, dan kunt u zich aanmelden op www.nldoet.nl.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds organiseert NLdoet in 2019 voor de 15e keer. Tijdens de editie van 2018 zijn ruim 9.700 klussen geklaard en het Fonds hoopt dat aantal tijdens de komende editie te overtreffen. Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar steunde het met € 31 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. De Nationale Postcode Loterij is partner van NLdoet.  Het Oranje Fonds wordt verder o.a. gesteund door De Nederlandse Loterij en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Vorig artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelStoffenbeurs op 10 maart op de Brink