DEVENTER – Van 18 t/m 23 maart is de Week van Nederland schoon. Op zaterdag 23 maart is de 17e editie van de Landelijke Opschoondag. Het thema is dit jaar ‘Iedereen doet mee’. Jong en oud, van individu tot maatschappelijke organisatie of vereniging. Meer dan honderdduizend Nederlanders komen in actie voor een schone buurt.

Ook in Deventer zijn – in samenwerking met de Deventer Schoon Familie – al heel veel acties gepland. Maar u kunt ook nog meedoen!

In bijna alle wijken vindt ergens in of rondom deze opruimweek wel een actie plaats. Een scoutinggroep die zwerfafval gaat opruimen in het Nieuwe Plantsoen, bewoners(groepen) die gaan opruimen op De Worp, bij de Oude Molen in Bathmen, op de Platvoet, In Zandweerd-Noord, op de Vijfhoek, het Hoornwerk en ook nog in de uiterwaarden bij Keizersrande. Bij verschillende acties zijn ook kinderen betrokken, al dan niet via school.

Voorjaar

Het is een soort voorjaarsschoonmaak: alles wordt weer groen in de wijk, de temperatuur loopt op, de eerste bloemen staan in bloei. Veel mensen krijgen zin om ook hun eigen buurt of straat aan te pakken. Immers: in een opgeruimde, schone buurt is het goed wonen!

‘Er zijn veel groepen actief die alles zelf regelen’, vertelt Renate Sluiseman van de Deventer Schoon Familie. Wij zorgen er – met de Cambio-collega’s voor – dat iedereen voorzien wordt van opruimmaterialen en dat we het verzamelde afval afvoeren. We ondersteunen ook bij het organiseren van acties. In de Driebergenbuurt gaan we groots inzetten, met veel partijen die betrokken zijn bij en in de buurt.

Samen met Keizersrande hopen we leerlingen van de basisscholen in de gemeente te verleiden om de uiterwaarden op te ruimen. Daar ligt in het voorjaar altijd heel veel zwerfafval dat met de IJssel is meegekomen! Zo leren we kinderen al jong dat ze zelf een bijdrage kunnen leveren aan een schone omgeving.’

Meedoen?

Er zijn al veel acties gepland, maar wilt u ook een actie in uw eigen buurt? Of aanhaken bij een van de bestaande acties? Neem dan contact op met de Deventer Schoon Familie, zij kijken graag samen met u wat de mogelijkheden zijn!

U kunt bellen naar Cambio: 0570 62 22 10 of mailen naar: deventerschoonfamilie@cambio.nl

Vorig artikelWeekend weerbericht door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelLezing over euthanasie in uitvaartcentrum Roelofs