Informatiemiddag zaterdag 9 maart tussen 14.00 – 16.00 uur
WESEPE – Als alles volgens planning verloopt gaan rond de zomer van dit jaar de nieuwbouwkavels in plan Hiethaarshoek te Wesepe (Boxbergerweg), tussen Raalte en Deventer gelegen, in de verkoop voor (semi-) vrijstaande woningen. In het plan kunnen nog dertien woningen worden gebouwd, waarbij de toekomstige bewoners zelf hun ontwerp en indeling kunnen bepalen. Inneke Reimert van Hannink Makelaars geeft tekst en uitleg over dit meer dan bijzondere nieuwbouwproject ‘Hiethaarshoek’ aan de Boxbergerweg.

Zwanenberg Groep, eigenaar van de grond, heeft via Brabander Bouwadvies te Poeldijk een  bestemmingsplanwijziging ingediend waarbij het verzoek is ruimte te creëren voor 13 bouwkavels met gewijzigde landschappelijke inpassing en gewijzigde prijsstelling ten opzichte van een eerdere aanbieding van het project. Het type woningen wat mag worden gebouwd moet voldoen aan het beeldkwaliteitsplan waarbij het ontwerp bestemmingsplan momenteel ter inzage ligt bij de Gemeente Olst-Wijhe.

Op het perceel stond tot voor kort een andere kavelindeling gepland. Met medewerking van Marten ontwerpt uit Broekland en landschapsadviseur Harry ten Have uit Schalkaar, heeft dit een geheel nieuwe invalshoek gekregen. Samen kwamen deze Sallanders tot de plannen zoals deze nu zijn voorgelegd aan de Gemeente. Er is meer aandacht voor ruimtelijke indeling en verbinding met de omgeving, variatie in positie en type woning, het betrekken van water in het plan en het vrije landelijke gevoel wat bewoners zullen krijgen. Door de ervaring die zij hebben met het ontwikkelen van locaties zullen veel potentiële kopers het een aantrekkelijke locatie vinden om een nieuw thuis te realiseren.

,,Het is een project op een mooie locatie, aan de rand van Wesepe, fraai in het buitengebied in de driehoek tussen Raalte, Deventer en Olst gelegen. Potentiële kopers hebben dus op korte afstand het gemoedelijke en actieve dorp Wesepe, de voorzieningen van de stad Deventer en het bosrijke gebied richting Diepenveen.

“We verwachten hier een breed scala aan publiek dus niet alleen Wesepenaren maar ook mensen uit overige delen van het land. Het is Weseper grondgebied, maar de bewoners hebben een fraai vertrekpunt met een korte afstand richting Deventer en A1”, zegt Inneke Reimert, die namens Hannink Makelaars als projectcoördinator is aangesteld.

Wilt u alvast kennis maken met dit project? Dan bent u welkom op zaterdag 9 maart tussen 14.00 – 16.00 uur. U kunt vrij inlopen op locatie waar betrokken partijen u graag te woord staan en het plan aan u kunnen verduidelijken.

Vorig artikelWeerbericht zondag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelColumn uitvaartzorg Herman Bakker: Harnas