OKKENBROEK – Ook dit jaar organiseert Plaatselijk Belang Okkenbroek op 4 mei om 19.30 uur weer de herdenking in het prachtige kerkje. We geven dan op een eigentijdse wijze vorm aan het nationale thema: geef vrijheid door. Het programma bestaat uit gedichten, liederen, overdenkingen en stilte.

Deze herdenking is mede voorbereid door Hanneke Overduin, de kerkelijk werker van de PKN-gemeente die woont in de inmiddels geheel verbouwde pastorie. Een mooie gelegenheid voor de Okkenbroekers om kennis met haar te maken.

Aan het einde houden we bij de kerk 2 minuten stilte en zingen we samen het Wilhelmus. Daarna gaan we te voet naar de begraafplaats. Daar wordt een gedicht voorgedragen, leggen we een krans bij het herdenkingsteken en rozen op de graven van de Okkenbroekers die in de oorlog zijn omgekomen. Daarna lopen we weer terug naar Okkenbroek. We hopen dit jaar wederom op een goede opkomst.

Vorig artikelDeventer Speciaalbier Festival keert terug
Volgend artikelWeerbericht vrijdag door Erwin Hoogenboom