DEVENTER – Dit jaar heeft de gemeente 25.000 euro minder subsidie beschikbaar gesteld voor de Grote Kick-Off op het Grote Kerkhof, dat ieder jaar wordt georganiseerd door het Burgerweeshuis en de VVV en festival Hoogtevrees in het Worpplatsoen. Dit is de reden dat het meerdaags evenement De Grote Kick-Off geen doorgang meer kan vinden.

De Grote Kick-Off is de aftrap van het nieuwe studiejaar en tevens van een cultureel seizoen in Deventer. Volgens Hein te Riele (VVV) wordt het binnen korte tijd bekendgemaakt of er dit jaar een ééndaags muziekfeest voor in de plaats komt en op een andere plaats. Deze plek zal op loopafstand van het centrum zijn.

Bekende bands zoals Kensington, Golden Earring, Blof, Anouk en Typhoon stonden de afgelopen jaren op het podium van het Grote Kerkhof. Vorig jaar  werd er vier dagen voor uitgetrokken vanwege het 1250-jarig bestaan van Deventer met o.a. klassieke muziek en een groots meezingfeest.

Hoogtevrees zal wel gewoon doorgaan. Aldus Hein te Riele.

Vorig artikelDeventer op 10 april 74 jaar bevrijd
Volgend artikelDeventer wandelvierdaagse bijna vol