DEVENTER – Over de gefailleerde diepdrukkerij Roto Smeets Deventer is nog geen nieuws te melden, behalve dan dat Shato Beheer heeft aangegeven daar geen interesse in te hebben zo meldt PrintMatters op haar website.

Na het, deels, goede nieuws over de doorstart van Senefelder Misset op 26 april en het verontrustende nieuws over Roto Smeets Weert 29 april is de vraag wat de toekomst is van de gefailleerde diepdrukkerij Roto Smeets Deventer uit de omgevallen Roto Smeets Group. Om wat helderheid te krijgen, belde de redactie van PRINTmatters op 29 april met de woordvoerder van de vestiging in Deventer, met het kantoor van curator Coen Houtman en sprak de redactie met Thom Ringsma van Shato Beheer dat Senefelder Misset en een deel van Roto Smeets Weert overnam.

Shato
Bij de vestiging in Deventer wil men niet meer kwijt dan dat er niets te melden is en verwijst men naar de curator. De persoon van het advocatenkantoor DAAN, waarmee de redactie sprak, kon niet meer zeggen dan: ‘Over de Deventer-vestiging kan ik zeggen dat er nog geen doorstart rond is. De curator doet zijn best.’ Er is dus nog hoop voor de vierhonderd mensen die bij de vestiging werken, maar die komt niet van Shato Beheer, een van de partrijen waarmee ook gesproken is over deze vestiging. Thom Ringsma van Shato Beheer tegen PRINTmatters: ‘Wij zijn na een -korte- periode van intensief onderzoek tot de conclusie gekomen dat wij geen continuïteitsperspectief kunnen bieden aan Roto Smeets Deventer. Het is de realiteit van technologische ontwikkeling en de verdere segmentatie van de markt.’

Circle Media
De Roto Smeets Group met de vestigingen Roto Smeets Deventer, Roto Smeets Weert en Senefelder Misset ging ruim een week geleden failliet. De moedermaatschappij van deze groep, Circle Media, kondigde daarna aan dat het besloten had het hele internationale concern op te doeken.

Bron: printmatters.nl

Vorig artikelFietspaadje naast kerk Okkenbroek voorlopig gesloten
Volgend artikelVeiligheidsdag in 2020 naar Deventer