DEVENTER – Dinsdagochtend 2 april gaan leerlingen van basisschool De Kleine Planeet en het multiculturele Deventer netwerk Vrouwen voor Elkaar gezamenlijk zo’n zestig hazelaars aanplanten op de Rielerenk, tegenover het Deventer ziekenhuis. De hazelaars gaan in de toekomst smakelijke en gezonde hazelnoten leveren, zodat het landschap in Deventer behalve groener ook weer wat gezonder en smakelijker wordt. De aanplant is onderdeel van de campagne Stadsnoten van Stichting Land & Keuken en De Ulebelt.

Het netwerk Vrouwen voor Elkaar zal tijdens de feestelijke aanplant voor notenhapjes zorgen. Voor de kinderen van De Kleine Planeet is de aanplant behalve leuk, ook leerzaam en passend binnen het onderwijs. 

Verschillende andere organisaties hebben de aanplant mogelijk gemaakt. De aan te planten hazelaars zijn gefinancierd door de Stichting Groen en Mens. De grond is ter beschikking gesteld door de gemeente Deventer, met medewerking van Landschap Overijssel, die een groot deel van de Rielerenk beheert. De Stichting IJsselboomgaarden, die de naburige hoogstamboomgaarden beheert, heeft een adviserende rol.

De plantactie zal beginnen om 10.30 uur. Met de campagne Stadsnoten vragen Stichting Land & Keuken en De Ulebelt aandacht voor de notenbomen en hun producten in de openbare ruimte. Behalve de aanplant, worden er lessen op Deventer basisscholen gegeven, excursies en kookworkshops georganiseerd.

Vorig artikelWeerbericht maandag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelPolitie zoekt getuigen van mishandeling