DEVENTER – De gemeenteraad van Deventer heeft vanavond besloten om het beheer van het Vogeleiland in het Rijsterborgherpark over te nemen van Stichting Vogeleiland. De stichting krijgt 25.000 euro om in ieder geval tot juli 2020 vogels op het eiland te houden.

Het beheer en de exploitatie van het eilandje met dierenverblijven was in handen van Stichting Vogeleiland. De stichting had moeite om financieel de eindjes aan elkaar te knopen.

Voorafgaand aan de raadsvergadering bood de Stichting Vogeleiland een petitie aan aan de raad om de vogels te behouden. Dat lijkt geholpen te hebben. Hoewel het college geen geld over had voor het beheer van de vogels is het toch overstag gegaan.

In het oorspronkelijke voorstel van het college was er geen plaats voor de de dieren. “Het houden van vogels en dieren betekent forse professionele inzet en kosten”, aldus wethouder Frits Rorink.

Een amendement van de VVD riep op om de stichting tot eind 2020 in de benen te houden. Daarna moet de stichting de broek zelf ophouden door middel van donateurs, fondsenwerving, crowdfunding en sponsoren. Na het debat werd het amandement ingetrokken omdat het college tòch nog een potje geld had gevonden. (Bron: RTV Oost)

Vorig artikelGrote controle A1 in Deventer
Volgend artikelMediaburo Schoppema/ Het Deventer Nieuws verhuisd