DEVENTER – Op 8 en 9 april houdt GGD IJsselland weer een inloopspreekuur voor sekswerkers. Werk je in de prostitutie? Dan kun je je bij de GGD gratis en anoniem laten testen op soa en hiv en kom je in aanmerking voor Hepatitis B vaccinatie.

Jeannette Frieling, verpleegkundige seksuele gezondheid bij GGD IJsselland legt uit: ,,Voor sekswerkers is de (seksuele) gezondheid erg belangrijk. We adviseren sekswerkers daarom om zich regelmatig op soas te laten testen. Zelfs als ze altijd een condoom gebruiken. Daarnaast is het goed dat ze zich laten vaccineren tegen Hepatitis B.”

Wat: Inloopspreekuur seksuele gezondheid, voor een gratis en anonieme soa test en Hepatitis B vaccinatie. Binnenlopen zonder afspraak.

Voor wie: sekswerkers (mannen, vrouwen en transgenders die in de prostitutie werken)

Wanneer en waar: 8 april 2019, 10:00 – 14:00 uur , locatie GGD IJsselland: Zeven Alleetjes 1 in Zwolle en 9 april 2019, 10:00 – 14:00 uur, locatie GGD IJsselland: Schurenstraat 8A in Deventer

Jeannette Frieling: ,,Bij je bezoek aan de GGD word je getest op Chlamydia, Gonorroe, Syfilis, HIV en kun je starten met Hepatitis B vaccinaties. Tijdens het spreekuur kan de verpleegkundige je informatie geven over je seksuele gezondheid. De uitslagen krijg je binnen 10 dagen per sms of telefonisch. Als blijkt dat je een soa hebt, dan word je ook op de GGD behandeld.”

Vorig artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom
Volgend artikelPlatenbeurs langs de Lebuinuskerk