COLMSCHATE – Op zondag 23 juni aanstaande gebeurt het in de Vijfhoek. Dan klinken de startschoten tijdens de zesde editie van de Buitink 5Hoekloop! Het belooft een gedenkwaardige editie te worden, want voor het eerst kunnen de lopers ook een afstand van 2,5 kilometer afleggen.

Als gezellig familie-evenement weet de Buitink 5Hoekloop altijd weer honderden deelnemers op de been te brengen. Jong, oud, beginnend of gevorderd: de Buitink 5Hoekloop is er voor iedereen. Dat blijkt ook wel als je de vele enthousiaste supporters langs het parcours ziet. Van overal uit de wijk stroomt men toe om de hardlopers een hart onder de riem te steken. Laat je dus toejuichen en schrijf je in voor de Buitink 5Hoekloop. Met dit jaar dus een grote verandering in het programma!

Nieuwe afstand
Met trots kunnen we melden dat we een vierde afstand toegevoegd hebben, namelijk de YourWeddingPhotos run van 2,5 kilometer. Een ideale afstand voor bijvoorbeeld de kids die de 1 km te kort vinden, maar de 5 km nog nét te lang. Het parcours voert de deelnemers op een grote ronde langs het terrein van De Ulebelt. Natuurlijk staan ook de Carmasters Kidsrun (1 km), de Miqa Homerun (5 km) en de Sauswerken.nl run (10 km) weer op het programma.

Goede doel
Zoals ieder jaar lopen de deelnemers weer een bedrag voor het goede doel bij elkaar. Het goede doel van dit jaar is De Ulebelt. Al vanaf de eerste 5Hoekloop wordt De Ulebelt een weekend lang omgetoverd tot start-finishterrein. Een samenwerking waar we als organisatie erg gelukkig mee zijn, daarom willen we ook graag iets terugdoen voor De Ulebelt. De vaste deelnemers zien wellicht dat de inschrijfprijs met 1 euro omhoog is gegaan. Deze 1 euro gaat rechtstreeks naar ons goede doel. Zo hopen we De Ulebelt dus van een mooi bedrag te kunnen voorzien, mede als dank voor de jarenlange samenwerking en het gebruik mogen maken van het terrein.

Vorig artikelVogelvrienden in hun nopjes met cadeau UNIVÉ
Volgend artikelDeventer centrum, voor inwoners of toeristen?