DEVENTER – Afgelopen zaterdag heeft het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Swift uit Deventer de finale om de landstitel weten te behalen. De landstitel is de hoogst haalbare titel die in de tafeltenniswereld op clubniveau kan worden behaald en het is alweer 25 jaar geleden dat deze titel in Overijsselse handen was. Graag zouden wij met bijgevoegd persbericht uw aandacht vragen voor deze unieke prestatie. 
Vanzelfsprekend zijn wij bereid om in aanloop naar de finale, die op 19 mei gespeeld gaat worden, (samen met u) te werken aan een mooie reportage over deze prestatie en het team. Het team wordt aangevoerd door kopman Colin Ligt, geboren en getogen Deventenaar. En met Sven Jeurissen (Lochem), Maurice Storteboom (Harkstede) en Rick IJsseldijk (Twello) bestaat het team uit nog twee spelers uit de directe omgeving.

Onder aanvoering van Deventenaar Colin Ligt heeft het eerste jeugdteam van tafeltennisvereniging Swift uit Deventer zich afgelopen zaterdag weten te plaatsen voor de finale om de landstitel bij de jeugd. Binnen de tafeltenniswereld is de landstitel de hoogst haalbare titel in clubverband en het is dit jaar precies 25 jaar geleden dat deze titel voor het laatst in handen was van een club uit Overijssel. Ook toen was het Swift dat het beste jeugdteam van Nederland had. En nu maakt de club uit Deventer, na de titel in 1994, dus wederom een goede kans om de landstitel in haar bezit te krijgen.

Daarvoor moest in de halve finale worden afgerekend met een geduchte tegenstander uit Amsterdam. Na een 7-3 overwinning in de uitwedstrijd waren afgelopen zaterdag vier punten voldoende om de felbegeerde finaleplaats zeker te stellen. Om dit te bewerkstelligen trad het team uit Deventer aan met kopman Colin Ligt met aan zijn zijde Rick IJsseldijk en Sven Jeurissen. Deventenaar Colin Ligt, dit seizoen schier onklopbaar in de landelijke jeugdcompetitie met tot nu toe slechts één nederlaag, bleek ook afgelopen zaterdag niet te kloppen voor de Amsterdamse opponent. Met twee zeges in het enkelspel en een belangrijke bijdrage in het dubbelspel, waarin hij samen met Rick IJsseldijk achter tafel verscheen, had hij een belangrijk aandeel in de vier benodigde punten. Sven verscheen zaterdag slechts één keer achter de tafel en greep in een spannende vijfde set net naast de zege. Ook Rick greep in zijn eerste partij van de middag net naast de zege, maar wist zijn tweede enkelpartij in beslissende vijfde game naar Swift toe te trekken en daarmee de finaleplaats veilig te stellen.

Over een paar weken, op zondag 19 mei, staat de finale op neutraal terrein in Hilversum gepland. Tegenstander hierin is het uiterst sterke REGA uit Nijkerk. De finale belooft een enorm spannende ontknoping van de strijd om de landstitel te gaan worden. In de reguliere competitie wist REGA net boven Swift als eerste in de poule te eindigen. Echter, wist Swift de opponent uit Nijkerk een gevoelige tik uit te delen door het onderlinge duel met liefst 10-0, de maximale uitslag bij tafeltennis, te winnen. REGA zal in de finale dan ook uitermate gebrand zijn op revanche in de belangrijkste wedstrijd van het jaar. De Deventenaren zullen niettemin minstens zo gebrand zijn om de titel na 25 jaar weer terug naar Deventer te halen.

Vorig artikelUniek en succesvol bridgetoernooi in Schalkhaar
Volgend artikelWeerbericht dinsdag door Erwin Hoogenboom