DEVENTER – Go Ahead Eagles moet op zoek naar een nieuwe algemeen manager. Martijn Hegeman zal de club uit Deventer deze zomer verlaten.

“Ik kijk terug op prachtige, bewogen jaren, met twee mooie feesten op De Brink, drie jaar Eredivisie en een unieke vernieuwbouw.” Martijn Hegeman verlaat Go Ahead Eagles aan het einde van dit seizoen. De algemeen manager was sinds 2010 verbonden aan de club.

Martijn Hegeman begon bij Go Ahead Eagles als veiligheidscoördinator en werd al snel algemeen manager. In die rol was hij onder meer vanuit de club verantwoordelijk voor de uitvoering van de vernieuwbouw van De Adelaarshorst in 2015. Hegeman: “Een geweldig project, waarbij we door een unieke samenwerking een unieke vernieuwbouw hebben bewerkstelligd. In welgeteld 75 dagen. Absoluut een van de hoogtepunten van mijn jaren bij Go Ahead Eagles. Maar zo waren er meer.”

Geen dag was hetzelfde aan de Vetkampstraat, wil de Hellendoorner er maar mee zeggen. Nu verlaat hij rood en geel na een dienstverband van ruim negen jaar. “Aan het begin van dit seizoen is Jan Willem van Dop aangesteld als algemeen directeur”, legt Hegeman uit. “Gekeken is of ik die functie op termijn over zou willen nemen. Maar algemeen directeur zijn van een voetbalbedrijf is een rol die niet geheel bij mij past. Zeker met de naderende komst van Alex Kroes als meewerkend bestuurder wordt mijn functie als algemeen manager minder uitdagend. In goed overleg hebben we besloten dat ik een nieuwe uitdaging aanga.”

Met gemengde gevoelens, dat wel, geeft Hegeman logischerwijs aan. Al is het maar om al die mensen met wie hij met veel plezier samenwerkte, zowel van binnen als van buiten de club. Een daarvan is voorzitter Hans de Vroome, die onder meer rond de vernieuwbouw nauw samenwerkte met Hegeman. “We zijn Martijn veel dank verschuldigd voor wat hij voor de club heeft betekend”, zegt De Vroome. “De club heeft op alle fronten sinds 2010 een flinke ontwikkeling doorgemaakt en daar heeft Martijn ook zeker een steentje – zeg gerust: steen – aan bijgedragen. Wij wensen hem alle succes toe in de toekomst.” (Bron: Website Go Ahead Eagles)

Vorig artikelDeventerse trapt 500 kilometer tegen kinderhuwelijken
Volgend artikelFietspaadje naast kerk Okkenbroek voorlopig gesloten